Па ќе ти се згади кога ќутиш.Пред некоја ден бевме во Бистро Лондон ама пошто се споени или не се споени или поима неам со Тренд, не знам дали седевме таму или во Тренд (за оние кои не знаат тоа се наоѓа во центар во Скопје веднаш тука спроти хотел Пелистер и Боката мислам се викаше кафичот). Небитно, иде една пола избричана пола долга коса фатена во пунџа, намрштена мислиш ја натерале да копа на лозјето. И така, иде да платиме со другаров и оваа ни вика сто и шеесет. Јас ја прашувам моето колку е а таа ми одговара сто. Другарот во исто време ја прашува а моето? И оваа верувале или не, му се развика низ цел кафич: Ако целото е сто и шеесет, а неговото е сто твоето колку е?!
Тој ден положив и бев малку кул, ама сега кога ќе се сетам требаше да експлодирам како што знам некогаш
Толку ми се згади, што повеќе ни во Бистро Лондон ни во Тренд нема да стапнам. Услугата им е никаква. Претходно еднаш еден не скорна зошто сме седеле на клупата а не на обична маса кога не сме јаделе. Келнерите катастрофа. Погадни, понељубезни и понамрштени келнери не сум видел никаде.
Абе види, имаш кафулиња кои постојано работат на себе за да привлечат што повеќе клиентела, а имаш и такви кои некогаш го достигнале својот максимум и веќе 5 години се шлепаат на стара слава. Еден таков сличен пример ти е и со 7ца сендвичарите. Штета што кај нас стекнатото реноме од пред 5-10 години тешко се урива, (ова мислам дека е повеќе до тукашниов менталитет), па затоа имаш места кои не нудат богзнае што и се потпираат на својата зона на комфор (буквално вложуваат онолку колку што вложиле во последните 5 години), додека други црнчат и прават егзибиции само за да го погодат вкусот на потрошувачите, па на крај за година две пропаѓаат.@mark22 Trend е институција и нема симболи кај него , може за кој сакаш да кажеш само не за Trend ...
Не постои име на кафич во Скопје и пошироко што е по актуелен по функционален и што располага со толкав процент на посетеност уназад 15 г ,а да не го рачунаме новиот во Аеродром , па како се правеше луѓево мислеа дека Алкалоид гради објект или Систина како да ти објаснам ...