Што му недостасува на форумов?

187 SB

Истакнат Член
11 септември 2019
42
35
118
Треба да се најдат начини за да се привлечат членовите (и нови и да се вратат старите). Не мора да има драми за да се зголеми активноста на форумов. Членови не му недостасуваат, туку треба да се направи нешто што ќе ги активира и тие старите членови.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Electra

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
2,507
7,143
1,153
Big Sur
Треба да се најдат начини за да се привлечат членовите (и нови и да се вратат старите). Не мора да има драми за да се зголеми активноста на форумов. Членови не му недостасуваат, туку треба да се направи нешто што ќе ги активира и тие старите членови.
Предлог што би било тоа нешто?
Не ме сфаќај иронично/лошо, туку навистина се добредојдени нови идеи.
А, повели и ти придружи ни се. :)
 

187 SB

Истакнат Член
11 септември 2019
42
35
118
Предлог што би било тоа нешто?
Не ме сфаќај иронично/лошо, туку навистина се добредојдени нови идеи.
А, повели и ти придружи ни се. :)

Немам некоја поконкретна идеја или предлог. Еве другиве форуми опстојуваат највеќе поради темите од типот фото натпревари, даваат награди од генерални спонзори на форумот или сајтот и слично. Треба да се направи една добра анализа. Не би било лошо и да направите еден вид на анкета и кај постојното членство и на тој начин би добиле поконкретна слика за тоа што би привлекло и други членови.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Electra

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
2,507
7,143
1,153
Big Sur
Немам некоја поконкретна идеја или предлог. Еве другиве форуми опстојуваат највеќе поради темите од типот фото натпревари, даваат награди од генерални спонзори на форумот или сајтот и слично. Треба да се направи една добра анализа. Не би било лошо и да направите еден вид на анкета и кај постојното членство и на тој начин би добиле поконкретна слика за тоа што би привлекло и други членови.
Океј, фин одговор, благодарам.
Ќе разговарам со другите да видиме. :)
 

187 SB

Истакнат Член
11 септември 2019
42
35
118
Океј, фин одговор, благодарам.
Ќе разговарам со другите да видиме. :)


Ова е од мое видување со оглед на состојбата на останатите форуми. Можеби грешам или пак имам искривена перцепција за тоа како функционираат форумите. Јас на пример направив профил на овој форум затоа што нема драми и некако е мирен и тивок без кавги и расправии. Секако дека за тоа придонесува и малата фрекфенција и слабата активност на членовите. Но мене искрено повеќе ми се допаѓа од овие другите кои се повеќе популарни кај нас. Се надевам дека ќе дојдат подобри времиња и за овој форум. Ваков форум искрено заслужува повеќе членови и поголема активност.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider and Electra

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
2,507
7,143
1,153
Big Sur
Ова е од мое видување со оглед на состојбата на останатите форуми. Можеби грешам или пак имам искривена перцепција за тоа како функционираат форумите. Јас на пример направив профил на овој форум затоа што нема драми и некако е мирен и тивок без кавги и расправии. Секако дека за тоа придонесува и малата фрекфенција и слабата активност на членовите. Но мене искрено повеќе ми се допаѓа од овие другите кои се повеќе популарни кај нас. Се надевам дека ќе дојдат подобри времиња и за овој форум. Ваков форум искрено заслужува повеќе членови и поголема активност.
И главниот админ се сложува, па ќе го разгледаме предлогот за давање награда на член(ови) кои исполнуваат одредени критериуми, дали преку натпревари, активност, нешто трето, па ќе известиме. Ќе се најде нешто. :)
Мило ми е што ни се придружи и ти се допаѓа форумов.
 

187 SB

Истакнат Член
11 септември 2019
42
35
118
И главниот админ се сложува, па ќе го разгледаме предлогот за давање награда на член(ови) кои исполнуваат одредени критериуми, дали преку натпревари, активност, нешто трето, па ќе известиме. Ќе се најде нешто. :)
Мило ми е што ни се придружи и ти се допаѓа форумов.

Во ред, мило ми е што на некој начин успеав да придонесам со моето мислење во поглед на оваа тема. Ви благодарам на убавите зборови .
 

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,073
5,613
1,683
Disco
Имаше еден период жестоки дебати,сега е магла,фали жар,јас мислам не толку често се присутни,можеби новиве немаат многу што да кажат,тие што придонесуваа за да има акција пола од нив изгледаа кажаа што имаат и некако муабетиве т.е дебативе се многу паднати,а @Senorita ако расцветала нека не огрее со некоја тема па да бидеме повеќе цветови (flower)

Секогаш има што да се каже, барем јас така гледам на работите, има мал милион теми кои не се воопшто допрени на форумов, ако тргнам од себе имам да кажам уште 10 пати по овие 5000 поста :D штета што најдобрата виртуелна платформа (форум) губи членство поради социјалните мрежи кои импонираат на авериџ џо повеќе него форумите.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Electra

187 SB

Истакнат Член
11 септември 2019
42
35
118
Секогаш има што да се каже, барем јас така гледам на работите, има мал милион теми кои не се воопшто допрени на форумов, ако тргнам од себе имам да кажам уште 10 пати по овие 5000 поста :D штета што најдобрата виртуелна платформа (форум) губи членство поради социјалните мрежи кои импонираат на авериџ џо повеќе него форумите.

Искрено сметам дека не е поради социјалните мрежи. Проблем е менталитетот на луѓето кај нас. Кај нас најпопуларни форуми односно со најголема фрекфенција и активност на членовите се оние каде што се озборува, се откриваат лични идентитети, фрчат навреди на сите страни односно едноставно каде што се драматизира.
 

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,687
3,865
1,183
Искрено сметам дека не е поради социјалните мрежи. Проблем е менталитетот на луѓето кај нас. Кај нас најпопуларни форуми односно со најголема фрекфенција и активност на членовите се оние каде што се озборува, се откриваат лични идентитети, фрчат навреди на сите страни односно едноставно каде што се драматизира.
Грешка си, и тоа многу :)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider