Што значи да се биде „неуреден“?

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
И тоа е спорна причина (мислам на исхраната и неактивноста). Може да е од купица други работи. Битно не е од нехигиена.
Да не навлегуваме многу, но кај луѓето кои имаат тврда столица често се појавуваат малецки пукнатинки на излезот кои резултираат со 390 чуда.
И јас имам проблеми со столицата и по препорака на други луѓе кои долги години страдале од тој проблем, почнав да практикувам миење непосредно по... Сите причини и последици можеме да ги земеме како спорни, но оттогаш ми престанаа сите проблеми со хемороидите. Не сум единствен случај и не си нагаѓам. И јас не верував кога ми велеа...

Проста хипотеза... се миеш еднаш неделно и нормално ќе настанат проблеми, особено па уште ако постојат и пукнатинки.
Едно е причини за појава на хемороиди а друго е причини за компликација на хемороиди, нели?

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Дечки, темата е неуредност, а не причини за појава на хемороиди, начини за справување со истите.
Јас имав проблеми со тоа и не ради нехигиена, туку ради тие никаквите столчиња во Универзитетска библиоетка на кои седев по 6-7 часа дневно.

Неуредноста... не ме нервира кога ќе влезам кај некого дома па гледам расфрлени работи, прекривачот на креветот малку истрган... Тоа навистина не ме нервира, посебно не на места каде што има мали деца. Ќе отидеш до вц и ќе ги истури играчките, ќе скока на кревет ќе го направи лом, ќе го тргне чаршафот од масата и сите украси ќе паднат на под - таков хаос... настанува.
Мене ме нервира - кога гледам дека има длабока нечистотија, пајажина како виси, неизбришана прашина...мириса на непроветрено... Тоа е веќе нечистотија левел 1000. Ме нервира и ми се згрозува душата и одбегнувам да влагам во такви простории.
И стварно не ми е јасно како можат да функционираат на место каде што нема воздух за дишење... Мириса бе луѓе корне, не можам едно кафе да испијам а тие јадат пијат спијат...сѐ прават тука. - страшно.
За хигиената на луѓето... Да, ми пречи немиени заби - и уште не можам да го сфатам тој феномен. Да речеш сиромаштија не можеш... За паста и четка за заби може да се најде пари. Не можам да ги сфатам што е работата... Да речеш немаат време, 5 минути работа е...
Мене повеќе ме нервира фактот што има луѓе што ги мрзи од сабајле да си ги измијат забите и лицето, па доаѓаат со гурелки и МАСТИКА демек...да се прикрие немиеноста на забите, ами жолти се... како ќе се прикрие... Страшно.
Исто ме нервираат исфлекани алишта... Аууу гаднооо.
Црно под ноктите на девојка, неисечени нокти, изгризани нокти... И најбитниот момент... Лакирани ама не доналакирани нокти - е тие ми се врвот :)
Ја гледаш некоја лепотица, нашминкана, наконтена...и гледаш ноктите едниот без лак другиот до пола со црвен лак, третиот изгризан. четвртиот пукнат - бљак.
Ме нервираат машки што не си ги средуваат косите... Јасно ми е, кратки ни се чешлање не мора... ама тоа не значи дека треба да станеш од спиење и таков да излезеш па како што си спиел така сплескана косата...страшно.
Оваа неуредност, ја препишувам на родителите. Кога го гледаш детето мало го мрзи да се избања и одбегнува...малку ќе седнеш на убав начин да објасниш. Гледаш ги гризе ноктите... ќе се консултираш со психолог, што и да е, како да го одвикнеш. Гледаш доаѓа со паднати пантолончиња, извадено маиче од фармерки... пак зборуваш.
Е ќе ти фати пења устата...ама нешто од тие лоши особини ќе искорениш. А не да викаш „мало е остај го“

*Mina*

Нов член
13 февруари 2014
19
9
3
Скопје
Страшно ми сметаат неуредни луѓе кои не се грижат за својата лична хигиена.Денес не е никаков луксуз козметика и препарати за хигиена. Но некои сакаат да се смрдат и бидат непотшишани или неиспрани..Одсекогаш сум мислела да јако неуредните луѓе се луди и ненормални, дека нешто им фали во глава..:rolleyes: Зашто не гледам друга причина за негрижа на себе во 21 век кога и со малку пари можеш да изгледаш пристојно и чисто.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Не ми сметаат толку влакната во носот на некој, ко што сте кажале погоре, колку што ми сметаат оние болно педантни карактери. Да трчаш по секој гостин со кофа полна сретства за дезинфекција и секој ден по 24 часа да чистиш и проветруваш... Како сакате сфатете мене тоа ми се граничи со болест. А ја имам таа среќа се на такви да налетувам. Една таква ја имам дома, а на другата малце фалеше да и влезам во куќа.
После секоја посета на бившиот буквално ми идеше да одам и да се фрлам до некоја свиња, па да се прпелкам дур не ми се изгуби тој мирис на аптека.
Златна средина ко што пишал друг член. Не сум некој претерано уреден перфекционист и ситничар, ама и да не водиш сметка за онаа најосновна лична хигиена?
Освен мрза не гледам друга причина некој да шета со пет пара наслаги од храна на заби, миризливи мишки и брилијант коса.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Освен мрза не гледам друга причина некој да шета со пет пара наслаги од храна на заби, миризливи мишки и брилијант коса.
Сериозно ова? При имање средства не оправдувам, ама замисли има семејства кои одвај леб купуваат. Еден стик за миризливи мишки им значи една недела по 2 векни леб. Еден шампон такуѓе. Јас гледам причина за некој да биде неуреден.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Сериозно ова? При имање средства не оправдувам, ама замисли има семејства кои одвај леб купуваат. Еден стик за миризливи мишки им значи една недела по 2 векни леб. Еден шампон такуѓе. Јас гледам причина за некој да биде неуреден.
Секојдневно миење само со вода може да ја спречи непријатната миризба. И баба ми во село нема ролони и шампони, па никогаш не мирисала непријатно.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Обично во филмови кои се бават со патување низ времето постојат сај-фај причи како таа со временскиот парадокс, ако типот се врати во минатото и го убие дедо си, веднаш ќе исчезне и слично...не сум сигурен дека патникот би преживеал доволно време, временски патник во минатото најпрво што би забележал би била неподносливата реа :D и хигиенските навики поради кои чест гостин во домовите биле ретро болештини како чума,колера,тифус и дезеинтерија.
Како би реагирал некој лик од тоа време ако се појави временски патник (тајмлорд да речеме) и му даде дентал флос, конец за заби?!
Но судбината е превртлива а животот kurwa и затоа сите оние кои ги измислиле хигиенските препарати и апарати кои денес ги земаме здраво за готово се заборавени, немаат споменици, нема лекции по учебници за нив, не се снимаат филмови и не се пишуваат книги...

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Секојдневно миење само со вода може да ја спречи непријатната миризба. И баба ми во село нема ролони и шампони, па никогаш не мирисала непријатно.
Со сила се правиш дека не сфаќаш што зборам или стварно не сфаќаш? Јас не знам тогаш зошто постојат тие средства како ролони, шампони и слични ствари ако само миење со вода брка работа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Аркантос and Lady*

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
...
Несредени нокти на трето место, особено кај машко. Неисечени нокти и црн маникир, а уште пострашно ми е пак она ''фраерското'' оставено нокте на малиот прст. Шта речи...
баш вчера начекав еден возрасен човек,со универзално орудие за работа (нос,уво,ситни поправки некои,гребње на закоравените дамки...)
1780880_746087828742571_191392273_n.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Boyle and Outrider

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
баш вчера начекав еден возрасен човек,со универзално орудие за работа (нос,уво,ситни поправки некои,гребње на закоравените дамки...)
1780880_746087828742571_191392273_n.jpg
Тоа е тој лајф стајл :zelen

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: JaMi