Дечки, темата е неуредност, а не причини за појава на хемороиди, начини за справување со истите.
Јас имав проблеми со тоа и не ради нехигиена, туку ради тие никаквите столчиња во Универзитетска библиоетка на кои седев по 6-7 часа дневно.
Неуредноста... не ме нервира кога ќе влезам кај некого дома па гледам расфрлени работи, прекривачот на креветот малку истрган... Тоа навистина не ме нервира, посебно не на места каде што има мали деца. Ќе отидеш до вц и ќе ги истури играчките, ќе скока на кревет ќе го направи лом, ќе го тргне чаршафот од масата и сите украси ќе паднат на под - таков хаос... настанува.
Мене ме нервира - кога гледам дека има длабока нечистотија, пајажина како виси, неизбришана прашина...мириса на непроветрено... Тоа е веќе нечистотија левел 1000. Ме нервира и ми се згрозува душата и одбегнувам да влагам во такви простории.
И стварно не ми е јасно како можат да функционираат на место каде што нема воздух за дишење... Мириса бе луѓе корне, не можам едно кафе да испијам а тие јадат пијат спијат...сѐ прават тука. - страшно.
За хигиената на луѓето... Да, ми пречи немиени заби - и уште не можам да го сфатам тој феномен. Да речеш сиромаштија не можеш... За паста и четка за заби може да се најде пари. Не можам да ги сфатам што е работата... Да речеш немаат време, 5 минути работа е...
Мене повеќе ме нервира фактот што има луѓе што ги мрзи од сабајле да си ги измијат забите и лицето, па доаѓаат со гурелки и МАСТИКА демек...да се прикрие немиеноста на забите, ами жолти се... како ќе се прикрие... Страшно.
Исто ме нервираат исфлекани алишта... Аууу гаднооо.
Црно под ноктите на девојка, неисечени нокти, изгризани нокти... И најбитниот момент... Лакирани ама не доналакирани нокти - е тие ми се врвот
Ја гледаш некоја лепотица, нашминкана, наконтена...и гледаш ноктите едниот без лак другиот до пола со црвен лак, третиот изгризан. четвртиот пукнат - бљак.
Ме нервираат машки што не си ги средуваат косите... Јасно ми е, кратки ни се чешлање не мора... ама тоа не значи дека треба да станеш од спиење и таков да излезеш па како што си спиел така сплескана косата...страшно.
Оваа неуредност, ја препишувам на родителите. Кога го гледаш детето мало го мрзи да се избања и одбегнува...малку ќе седнеш на убав начин да објасниш. Гледаш ги гризе ноктите... ќе се консултираш со психолог, што и да е, како да го одвикнеш. Гледаш доаѓа со паднати пантолончиња, извадено маиче од фармерки... пак зборуваш.
Е ќе ти фати пења устата...ама нешто од тие лоши особини ќе искорениш. А не да викаш „мало е остај го“