Чет муабети (ти реков-ми рече)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Абе цело ова е господ да те чува од женска белја. Инаку пак затајува нашиот казнен систем , па ако човекот бил пријавуван за сејмено насилство каде е полицијата да го уапси или пријавите му ги кинеле зш имал јаки врски затоа што бил војник ?

Пред некое време имаше сличен масакр во Кавадарци само што таму убицата бил член на партијата и како таков и покрај тоа што бил многупати пријавуван му биле оставено оружјено. Исто и во Вевчани убиствата кога убицата со денови најавувал што ќе направи дури тоа го соопштил и на полицијата. Оружјето не му било одземено.
Целиот систем е трул до сржта...

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Типов оди и ги убива мајката, таткото и сестрата на својата екс сопруга.
Те молам објасни ми како е ова женска белја?

Се согласувам со Outrider, луѓево се или суицидни или хомоцидни. Кој човечки ген ли е одговорен за тоа да уништиме се што можеме... Немам никакво објаснување, сум размислувала за ова многу пати низ животов, но заклучив дека човекот е роден да опустоши се што е добро и квалитетно.
Жално. Жално колку нашиот свет се врти околу фокусирање на лошото место да научиме да го уживаме доброто. И јас сум таква, никако да го сменам тоа.

Веројатно под женска беља мисли на муабетите кои излегоа дека причината за убиството бил разводот кој бил во процес а таа ситуација наводно настанала поради неверство на сопругата која наводно за време на неговиот престој во Афганистан се `пеглала` со години со некој лик бајаги помлад од неа и продолжила да се `пегла` и откако се вратил сопругот. После тоа наводно сакала да му земе дел од куќата која ја изградил со парите кои ги заработил црнчејќи во Афган а тука била и ситуацијата со децата кои наводно ќе и припаднеле на мајката бидејќи убицата ја искршил од ќотек и неа и швалерот откако ги фатил на дело лани па имал две кривични...и нејзините родители ја подржувале во неверата и барањето на имот...

Сето тоа е наводно и што е точно не се знае, без разлика самиот чин на убиство не може да се оправда дури и да е се` точно, но проблемот е многу подлабок, нешто не е во ред со рајата, врските и браковите во најголем дел се извор на патња, ужас и мизерија а би требало да се извор на стабилност, среќа, заедничи достигнувања, детска смеа...

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ви се дешава ли некогаш да изгледате нешто толку добро што после тоа не знаете што да правите со себе? Гледам доументарец за Баскиат... доживеав вожња на ролер костер од емоции во тие саат ипол. Каков човек! Каков живот! Каква креативност! Каква уметност! Каков крај! Ахххх....

Има и игран филм за Баскиат, мислам дека Дејвид Боуви го глумеше Енди Ворхол...

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Има и игран филм за Баскиат, мислам дека Дејвид Боуви го глумеше Енди Ворхол...

Мхм, да да. Ептен е погоден за Ворхол. Кога би снимале сега филм, мислам дека Scott Mescudi a.k.a. Kid Cudi би бил совршен за улогата на Баскиат.

1.jpg
2.jpg

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Зелена парка јакна и чадор.
Мислам дека секоја недела купувам чадори, или ги кршам или ги губам. Овој пат си одбрав со поубав дизајн по логиката дека ако ми е убав ќе го пазам. :zelen
Ќе ти го украдат. :)