Чет муабети (ти реков-ми рече)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,403
5,903
1,683
Disco
Не знам за кој дел да се фатам попрво. Партијата, работењето од 8 години или тоа што најгласни за некоја тема се тие што имаат нула искуство во врска со истата.
Па смешни ни се оние од Бангладеш, кога овдешна раја е со ист мајндсет, само среќа си играме држава уште...

Овдешна раја е Сиера Леоне само што географски среќа што хунзистан е во Европа па чисто по инерција и гравитација некои ствари се попримиле колку толку, без тоа рачунај суп-сахарска африка :frantic

Двајца беа тогаш од Родина, едниот горе долу ок иако нешто као пецкаше за некои идеи, ама овој постариов задолжен до гуша и не знам што, соли памет за деца, мајки, трудници, па како требало многудетност а тој пустиот ниту едно дете за 50+ годинки, барем да имал едно па да каже, чудни се луѓево, све оправаат светот, кажуваат кој како треба да живее а тие самите нигде никаде.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Electra

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,517
1,183
Big Sur
@Electra


И на крајот на краиштата
не е битно со кого
спиеш, со кого се будиш,
со кого излегуваш,
со кого разговараш по 24
часа, за кого се дотеруваш, со кого се
држиш за рака, пред
кого глумиш, кого
заведуваш... Единствено
битно нешто е на кого
помислуваш кога ќе видиш до себе празно
место... Kој требаше да
биде тука, а не е.... Не со
кој те гледаат
другите, туку со кој се
гледаш ти...
Аааааа :zelen:zelen:zelen:zelen
Немој, професионална деформација ми е да анализирам поеми и да нагаѓам на што дрога бил писателот (не викам дека ти си на дроги, ама овие што ги анализирав на факс, скоро сите беа на опиум и печурки).
 

ScoobyDoo

Староседелец
17 февруари 2012
411
706
1,103
Аааааа :zelen:zelen:zelen:zelen
Немој, професионална деформација ми е да анализирам поеми и да нагаѓам на што дрога бил писателот (не викам дека ти си на дроги, ама овие што ги анализирав на факс, скоро сите беа на опиум и печурки).
Уффф, камо да бев, ама сега скапа дрогата, а и не даваат на сите. Иначе ако јас почнам да пишувам поезија, сите мои сонародници поети ќе станат од гроб и ќе избегаат, а со тоа ќе бидам најомпразена личност. :D
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Electra

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,517
1,183
Big Sur
Уффф, камо да бев, ама сега скапа дрогата, а и не даваат на сите. Иначе ако јас почнам да пишувам поезија, сите мои сонародници поети ќе станат од гроб и ќе избегаат, а со тоа ќе бидам најомпразена личност. :D
Ти само твори си, ти е гајле. :zelen
 

ScoobyDoo

Староседелец
17 февруари 2012
411
706
1,103
Ти само твори си, ти е гајле. :zelen
Знаеш, најголем страв ми е дека ќе успеам, па кога ќе бидам славен ќе треба да учествувам во најпопуларната емисија за поезија во Охрид, дури појак ќе сум од колегава: