Црна Хроника (убиства, сообраќајки, самоубиства)

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
2,417
7,077
1,153
Big Sur
А, што правиме со оваа вест?
Не ми е јасно како може 13 и 14 годишни деца, кои скоро буквално вчера влегле во тинејџерски години, да направат нешто волку грозоморно?
Случајов е трагичен од толку многу гледни точки и со толку многу неодговорени прашања, што човек навистина не може, а да не се запраша што се случува во умовите на поединци и колку сме безбедни, па дури и од деца.
Навистина ме интересира да се разоткрие што бил мотивот/причината да ограбиш, силуваш и убиеш 67 годишна жена на тие години. Не можам... (puke)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Pink Panther

Староседелец
9 февруари 2015
1,780
796
1,133
Skopje
Тоа е психопатија,тука мислам дека се повеќе фактори во едно што направиле од тие деца,не секогаш лошо воспитани деца прават вакви,а и по гнасни дела (think),може да биле вака и нај културни,а да кријат и друга мрачна страна,тоа би го објаснил нај убаво некој психолог,во секој случај за нај строга осуда !
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider and Electra

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,036
5,578
1,683
Disco
Ваквите вести укажуваат на тоа до каде е срозано едно општество, не знае човек од каде да почне, нема елемент во причава кој не е тотално сјебан, изгледа не остана ниту еден failsafe механизам во оваа средина. Ако некогаш возраста била некоја природна граница, денес тоа повеќе не е случај. И така имаме адолесценти кои во реалност прават најсадистички можни злочини. Ако некој некогаш барал аргумент за враќање на капитална казна, тоа се вакви случаи.
Или барем whole life tariff.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Electra

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,853
2,668
1,683
Han Wavel
И сега некој ќе каже, секој има право на живот и мора да му биде правилно судено. Што ќе им се суди кога на 35-6 години ќе излезат, тогаш што ќе прават? Се знае како се решава ова, фатиш убиеш и готово, а не да му плаќам да јаде во затвор.