Цигара - пред друштво или потреба?

Lollypop

Истакнат Член
26 декември 2012
251
197
143
Пушам со друштво инаку немам навика да запалам цигара сама :)
 

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,440
2,539
1,133
Ни потреба ни за да се направам фраер(ка) :D едноставно ми причинуваат задоволство..
 
  • Like
Реакции: violetmoon

Roxelana

Староседелец
13 март 2013
134
276
1,063
Скопје
Никогаш не сум била активен пушач и не можам да го разберам тоа големо задоволство.
Еве на пример јас палам еднаш месечно и тоа пак испаѓа ради друштво.
Сама никако не ми доаѓа. Многу е зезнато тоа кога цело друштво ти пуши и не е возможно бар еднаш да не запалиш.
 

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Совет до децата што сакаат да се прават мангупи и да палат цигара. Тоа веќе не "пали".
-Сега директно префрлете се на пури!
 
  • Like
Реакции: TheQueen

TheQueen

Истакнат Член
2 ноември 2013
495
376
173
Планетата Земја
Јас не пушам и не планирам да почнам. Но, затоа татко ми е тежок пушаш, онака, за спомен од студентските денови има црни бели дробови. Па, колку сака нека е технолог и нека е паметен, но...ете. Па и тој не би ми дозволил да пушам.
Има многу луѓе кои пушат само пред друштво за да бидат „помодерни“, a всушност изгледаат глупаво кога само ја држат цигарата и ја тресат и се обидуваат да пушат и изгледаат како да се дават...Кутрите... Тешко се воздржуваат од кашлање. Но, подоцна се навикнуваат и тоа им станува потреба. Па така, не пушат веќе заради друштвото, туку затоа што мораат. Стануваат зависници. Тогаш нема назад.
Можеби имам особини на влав, но цената е премногу скапа за мене. А и не мислам дека е нешто многу „кул“ да пушиш.
 
  • Like
Реакции: Photographer

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,725
5,266
1,183
Disco
Нека пробаат да аплицираат пламен од упаљач на тоа подолното па ќе видиме дали е исто...
Руска работа бе. Којзнае пак, може по гладна Русија ставаат барут во цигарите и тутун во куршумите
 
  • Like
Реакции: TheQueen

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,263
9,106
1,683
Нека пробаат да аплицираат пламен од упаљач на тоа подолното па ќе видиме дали е исто...
Руска работа бе. Којзнае пак, може по гладна Русија ставаат барут во цигарите и тутун во куршумите
Ти пишува на сликата.
 

TheQueen

Истакнат Член
2 ноември 2013
495
376
173
Планетата Земја
Нека пробаат да аплицираат пламен од упаљач на тоа подолното па ќе видиме дали е исто...
Руска работа бе. Којзнае пак, може по гладна Русија ставаат барут во цигарите и тутун во куршумите
Само еднаш во животот се прават такви „подвизи“.:patos
 
  • Like
Реакции: Outrider