Abraxas,во врска со постовите што си ги навел,сеуште стојам на тоа што сум го напишал,ги извртуваш зборовите како небаре јас учам од тоа што вие ќе напишете.
Ако е така како викаш ти постирај каде самиот себе се побивам,а не што ти одговараш.
Кога ќе научите дека прифаќањето на одредена филозофија не треба да се доживува како дел од сопствената душа,па кога некој збори против да се свати како личен напад.
Така доживуваат верниците кога збориш против нивната религија,пророк или бог.
Вие кој промовирате нов еон,ништо поразлични не сте од нив.
Тоа од пост во пост се повеќе е изразено.
Еве,јас се посомневав во визијата на вашиот пророк,споредбено уочив декан нешто не се совпаѓа.Просто кажано,не бил во најдлабоките делови од душевното постоење каде се доживува смртта,место каде се извршува духовно самоубиство,растргнувајќи ја душата,па после тоа просветлување и разговор,каде исто така се доживува уште многу,раѓања и самоубиства во еден затворен круг на непостоење,кое не трае три дена.
Ако првото не се направи како треба, останатото е недостижно.
Зборовите му се силни,но само за они кој се слаби.
Дали препишал од негде или под дејство на дрога замислувал невидливи пријателчиња,незнам.
Ако приметуваш зборам конкретно за телема и тоа што таа го има како темел,не ме интересираш ти,ниту хепта.Ако не сте доволно искусни во таков тип на доживување да вратите со одговор,без да постирате линкови и цитати,туку лични доживувања да се разврзе дијалог,изоставете ги навреди,така не постапува Човек,барем не оној кој треба да ја осознае и следи сопствената волја.
Највероватно ова ќе биде мојот последен пост на вашата тема.
93/93