Телема

Sasho

Истакнат Член
12 ноември 2020
43
14
108
41
Јас се извинувам ама мене ова ми личи на сатанистичка пропаганда. Ништо не разбрав ни знам да има нешто по Македонија вакво.
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,881
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Јас се извинувам ама мене ова ми личи на сатанистичка пропаганда. Ништо не разбрав ни знам да има нешто по Македонија вакво.
Опасно е кога не се разбира, а се коментира „на што ни личи“ ова или она...

Исто така започнува и книгата „Малиот Принц“! Со цртеж и што гледаат другите...

Има во Македонија вакво нешто, познато како Ordo Templi Orientis или
О.Т.О. (таен иницијаторски Ред кој што прв го прифатил Законот на Телема) од раните 90-ти. Не било толку организирано како денес, но континуитетот е непрекинат... :)

“It is to you, woman, beautiful lost redeemer of the race, that I dare address this chapter.
That which stirs in you now is not madness, is not sin, is not folly, but is life, new life,
and joy and fire that will beget a new race, and create a new heaven and a new earth."
- The Woman Girt With Sword, Jack Parsons, founder of JPL (Jet Propulsion Laboratory)