Прејак наслов
Идејата била на Иан Флеминг (оној шо го измислил Џејмс Бонд) го ангажирал Кроули за да го намами Рудолф Хес (заменикот на Адолф) во стапица и успеале во тоа...
Интересно...Прејак наслов
Идејата била на Иан Флеминг (оној шо го измислил Џејмс Бонд) го ангажирал Кроули за да го намами Рудолф Хес (заменикот на Адолф) во стапица и успеале во тоа...
Шо напраи бре човек...
Тој што не сака да се замара со текст подолг од две реченици, нема да се замара ни со темава.Шо напраи бре човек...
Предолг текст е ова на англиски за да биде прочитан на форумов. Нема шанси некој да потрошил барем 10 мин на овој текст!
Подобро да напишеше отприлика што е муабетот и еден линк до целиот текст...
Јас го скокнав текстов, не пак другите
Ако сакаш да се заморуваат со темава, посебно оние кои немаат поим за темава (а сакаат нешто да научат за да прочитаат повеќе книги) - треба да не ги преплашиш во старт со огромни текстови, во кои има уште понепозната философија за нив.Тој што не сака да се замара со текст подолг од две реченици, нема да се замара ни со темава.
Се работи за текст кој прави паралели помеѓу Таоизмот и Телемата, принципите за акција без акција. Направена е и паралела помеѓу концептите за Нуит и Хадит со оние на Тао и Тех, каде Нуит е споредена со Тех а Хадит со Тао.Ако сакаш да се заморуваат со темава, посебно оние кои немаат поим за темава (а сакаат нешто да научат за да прочитаат повеќе книги) - треба да не ги преплашиш во старт со огромни текстови, во кои има уште понепозната философија за нив.
Не знаеш како ќе разберат според она што тие го знаат...
Затоа велам - малку објаснување за текстот и линк до истиот...
Да го преведеме и ставиме на блогот?
Знаеш дека секогаш има по некоја будала која ќе заморува со непрочитан текст и ќе ти суди за сешто - но голема работа, зарем така не се предава Законот на Телема?
Се предава
Ама треба македонски и кратко! Тешко се учи овој наш народец да учи нешто што не знае кај му е крајот! Тешко...то!
Би одела и Liber Trigrammaton со овој текст, барем мене така ми се виде ...Се работи за текст кој прави паралели помеѓу Таоизмот и Телемата, принципите за акција без акција. Направена е и паралела помеѓу концептите за Нуит и Хадит со оние на Тао и Тех, каде Нуит е споредена со Тех а Хадит со Тао.
Само би додал дека може да се погледне и овој текст,Би одела и Liber Trigrammaton со овој текст, барем мене така ми се виде ...
И „Book of Thoth“, иако се занимава со тарот, со цел да се поврзат повеќе системи преку различните симболи кои сепак означуваат едно та исто...
Би ја додал и Liber LXI поместена во Еквинокс Том III, Бр.1.
И нормално, Книгата на Законот, позната како Liber AL !