Одлично штом го посетуваш блогот. Добро е
Наскоро ќе има нешто ново... следи ме таму.
Не е работата за несогласување или согласување... туку за начинот на кој ти не се согласуваш со нешто што не го познаваш и си немал пракса во животот да видиш како е на дело. Философирајќи и зборувајќи за Телемата не те прави ништо подобар...
Ти дојде и суптилно ми велиш како Телемата заробува, уништува, љубовта ќе те заслепи, па ете јас сум пијан егоист... Кај така? На пазар може вака кога купуваш пипер. Твојата пракса и Телемата на дело е еднакво на нула. Затоа и крајниот импулс на твоето разбирање е нула, погрешно.
Тоа од почеток го велам. Ти велам ете ти го Liber Resh, ти ме заморуваш со глупи муабети. Сакаш да се бркаме тука со траскање зелени. Види навистина како е и што е. Не ти велам: верувај, така е. ТИ велам оди и запоти се малку, не трчај наоколу со дефиниции, за кои немаш ни формули ни ништо. Може после искуството сепак Телемата и да не е за тебе, но ќе имаш многу поголемо разбирање, секако поголемо од ова сега, што изначитав на овие неколку страници!
Законот е универзален. Нема што да прифаќаш или не прифаќаш. И гравитацијта е универзална, ти сепак имаш право да ја прифатиш или не. Прави што ти е волја нели
НЕ се плаши, љубовта не може да заслепи, тоа само желбите, кои се дрогата на умот. Така велат некои јогини таму од истокот.
Не ми е грижа која религија си, не си ласкај со религиите... НЕ сум голем љубител на религиите па да ценам човек по неговите верувања.
Не си Телемит, тоа ми е доволно за да знам како да ти одговорам, а да не издадам тоа што Редот го прави да е ТАЕН Ред.
Имаше еден на Кајгана беше се - од сите религии сешто, се нешто Телемата му беше крива, сите Телемити криви и за никаде, а врска немаше од Телема и пракса. Мала светска религија беше тој. И тука гледам досадувал, па го банирале. Да не си ти тој?
Да си прашам бидејќи и тој така велеше, како тебе: не знаеш која религија сум, ќе те оставам да се помачиш. Треба да проверат администраторите да не си истиот со два user-а!
Благодарам, од човек круна не примам! Ниту пак некој Крал наведнува глава за да му се стави круна! Не знаеш дека треба рбетот да е исправен и столбот зајакнат за да остане кралот, КРАЛ! Ништо не си научил, ништо!
Кетер ми е помил отколку Малкут! Иако Кетер е во Малкут, исто како што Малкут е во Кетер! Малку кабалистички философии
Повели клекни за да ти дадам орден за тролање по темава
П.С.
Abraxas јас сум пола-Ганди