Законот ОСЛОБОДУВА момак, ако тебе ти е робство, твој проблем. Бреј што си негативен во однос на Законот Не допрела Книгата на Законот до тебе како што си мислев
Врти сучи - Законот е се најлошо. Бреј, само негативци...
Ќе си наштетам ако ја коментирам „Книгата на Законот“ Тешко ти да може да наштетиш, освен можеби себе си да си наштетиш... И ти си по се изгледа еден од многуте по нет просторот кој што се обидува да сруши еден универзален закон кој што го мрази и не му лежи на душа. Повели, пукај.
Иако уште не разбирам што се заморуваш со Телемата кога не ја поднесуваш и ја сметаш преку своето разбирање за робство. Хм... сакаш јас или Abraxas да ти докажеме дека е слобода, љубов, живот, светлина?
Мислиш дека следењето на Законот те заробува...? Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон те заробуава? Љубовта е закон, љубов под волја, те заробува?
Законот дава слобода, но тоа не те ослободува од последицата! Затоа и не добиваш коментари од мене за Liber AL, ами вака си философираме округло па во ќош! Се разбираме али не?
И не ми одговори, до кај си со праксите, како заклучи дека Телемата би те поробила? Како те тебе пороби Liber AL? Хм?
И ќе дојде нов Магус со нов Збор на Еонот. Но тоа некогаш во далечната иднина, кога ќе дојде пак Еквиноскот на Боговите
И не прифаќај ништо здраво за готово! На работа, на труд... и дојди до знаењето по кое копнееш!