blagodaramВиди јас студирам Економски ама не во Скопје, сум слушнал дека Економија мораш да ја купиш дека Таки Фити ти предава за другите не знам
Со среќа академската година![]()
Сликарите апсолутно немаат врска која година си, така да слободно можеш што е до нив.Zdravo na site jas sum nova pa neznam kade bi trebalo da go postavam prasanjeto se nadevam tuka e vo red .Vaka dali ke moze mala pomos
Jas sum 3 ta godina na Praven ugd ,no mojata generacija 4 ta odnosno jas neuspeav da zapisam 4 ta .Dali ke moze da se slikam so apsolventite od 4 ta a sum 3 ta godina
Ti blagodaram za odgovorot . Mene mi rekoa deka treba da imam zapisano apsoventiski semestar za da mozam da se slikam , a isto taka imam i druga informacija deka nema vrska toa za aps semestar deka mozam so mojata generacija a na studentski ne dobiv odgovor .Сликарите апсолутно немаат врска која година си, така да слободно можеш што е до нив.
Е сега, не знам кај вас како оди, квадрирање исфрлија на УКИМ, па си тераш во нова учебна со старите предмети што ти се презапишани + колку има место за нови. Реално и нема кого да прашаш пошто никој не е надлежен да дава дозволи кој да се слика, а сигурно нема да се замараш по деканат да прашуваш.
Што е до мене, слободно појди сликај си се со твоите. Јас би.
Ние имавме колешка две години постара, се беше сликала и славеше апсолвентска и со нејзините и со нас.![]()
Ич немај гајле. Има по факултетите толку несредени работи, сликањето им е најмал проблем т.е. не се ни замараат.Ti blagodaram za odgovorot . Mene mi rekoa deka treba da imam zapisano apsoventiski semestar za da mozam da se slikam , a isto taka imam i druga informacija deka nema vrska toa za aps semestar deka mozam so mojata generacija a na studentski ne dobiv odgovor .
Ах, колешки.Пред неколку месеци дипломирав на Филолошкиот Факултет „Блаже Конески“ во Скопје, на катедрата по преведување и толкување, јазична комбинација германски и англиски јазик. Можам да кажам дека има професори кои се достапни за консултации, но има и такви со кои не може да се воспостави таква комуникација (ова, се надевам, се случува и на другите Факултети). Вработените во службата за студентски прашања се неорганизирани затоа што не знаат да го информираат студентот за она што не му е јасно. Пример за ова е тоа што, кога прашував дали праксата е задолжителна, тие ми рекоа дека праксата била укината. Целото лето ми помина седејќи дома и учејќи за испитите кои ми останаа за полагање за сесијата август/септември. Кога ни почна зимскиот семестар, една професорка ме извести по меил дека треба да се оди на задолжителна пракса во Секретаријатот за Европски Прашања во Скопје. Кога ѝ кажав што ми рекоа за праксата од службата за Студентски Прашања, таа многу се налути. Сакам да кажам дека нема координираност помеѓу професорите на Факултетот и вработените од службата за Студентски прашања. Ова мора да се промени, затоа што студентите се тие кои на крајот ги трпат последиците од таа некоординираност.