Самобендисаност

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Органски не поднесувам самобендисаност на било кое поле.
Едно е самодоверба и самосвест за квалитетите, ама јас, јас и само јас? Па оди отруј се јеботе. :^)
Што мислам? Крајно искомплексирани личности кои комплексите си ги претвориле во доблести и си живеат во замислен свет каде тие владеат и се најјаки во се’ можно, а никој друг не вреди ни пола од нив. Преценетост до даска.
Доста често наидувам, ама и тие на мене наидуваат, па си добивам титула „љубоморен хејтер“ (затоа сум форевр алоун со вистински пријатели што се бројат на прсти), ама пак не можам да им преќутам на самовозвишувањето.

• Ми се допаѓа
Реакции: - Dee Dee -

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Според мене самобендисаноста е често пропратена и со арогантноста и тие луѓе што се карактеризираат како такви ги користат или како маски со кои сакаат да се прекријат себе си, да наметнуваат свое мислење и секогаш се во право, а постојат и луѓе кои ги имаат овие карактеристики и со нив се држат до своите принципи кои самите си ги поставиле.

• Ми се допаѓа
Реакции: - Dee Dee -

Coelho

Староседелец
2 април 2012
287
493
663
Скопје
Што вие мислите за ваквиот тип на луге?

Самодоверба е одлично нешто да се има, но егото да ти е огромно и да си самобендисан не баш. Нарциси.

Има луѓе кои, искрено, не заслужуваат да имаат толкаво его и да бидат самобендисани бидејќи не им прилега. Не им прилега на изглед, на карактер, на однесувањето. На опкружувањето. Но, ете, некако тие завршиле да бидат самобендисани покрај тоа што немаат 'у' ни од внатрешна, ниту пак од надворешна убавина.

Знам дека сите имаат своја дефиниција за убавина и убавината е субјективна, не мислам за тоа. Не се однесува на специфичен тип, туку на генерално убаво лице. Симпатично, слатко.

И не само надворешен изглед, туку однесување и карактер исто! Не можам да ја претрпам онаа потреба за постојано внимание.

Колку често наидувате на вакви луге околу вас?

Често. Почнувајќи од Facebook, дувлото на самобендисаните, па и надвор од Facebook. Понекогаш ќе слушнеш туѓ разговор, колку и да не сакаш.

Дали се сметате себе си за самобендисан-а?
Не, мислам дека не сум самобендисан.

NEPOBEDLIV

Истакнат Член
5 март 2012
288
412
63
Распрашајте се кај Лејди кој е најмногу самобендисан.

Човече, Маломепенче срце.Темава за мене ја имаш правено, а? Признај си :D (шала, морам ова да го пишам оти сум сфаќан преозбилно)

Инаку, самобендисаноста е добра работа, според мене.

• Ми се допаѓа
Реакции: TIGERWOMAN31SK

Eva

Староседелец
19 февруари 2012
107
100
1,043
Едноставно...МРАЗАМ ВАКОВ ТИП НА ЛУЃЕ! :banghead Имам некои да ги наречам "другарки" кои се толкууу самобендисани...Дури ми се гади од нив...Незнам како можат да мислат дека се најпрекрасните на светот..најсовршените....Неможам да сфатам тоа ѓи теши што се исфрлени од светов или...? Имав еден случај така на школо...Ма без везе....Страшно...Заради неа јас наклапав...ние сме ја навредвеле...бла бла...Немозам да сфатам едноставно....Нарцизи..-.- :cenzura А пак она да е во центар пажње....Бљак...:eek

• Ми се допаѓа
Реакции: Ludaca and zombie#

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Нарцисите се најлесни за заебавање. Ги исмејуваш колку сакаш, тие се лутат многу повеќе од несамобендисан човек. :rofl Иначе не сум самобендисана, пфф цело време си се заебавам на моја сметка.

• Ми се допаѓа
Реакции: Eva

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Значи добро е да си ги знаеш твоите вредности,колку пари чиниш што се вика...
Да си имаш свое јас,да си водиш сметка за твојот изглед се е тоа во ред...
Но голема самобендисаност мислам дека не чини,сето тоа води до преголема ароганција и со тоа несвесно се отфрлаат луѓето околу тебе.Да,се сакам себеси,но не сум толку самобендисана.

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche