Зашто кога ќе се решам да одморам од се’ и да не пишувам, никнуваат вакви теми на кои морам да пројадам нешто?
Е сега, малку поопширно да објаснам за оние кои никогаш не биле дел од чет на форум и не знаат.
Најлошо нешто што може да се воведе на еден форум е четот.
Ги сфаќам мислењата „за“ - ќе се запознаеме подобро, ќе се дружиме, може ќе упецаме нешто, ама исто ви е и по ПП бе, и Кафе-бар Црно-Бело и Харемот...
На чет ќе настане општ хаос, секој ќе сака да се искаже и да биде прочитан, па ќе се наметнат „главни“ на четот, па другиве ќе се лутат што се во сенка, па ќе изникнуваат сочни муабети, ќе се подели форумов буквално.
Еве, не ги плукам, дел сум и од тој форум, ама на фемина е ужас, чист ужас, токму поради тој чет.
Се наоѓаат изберени багри, си лижат задници, па онда на секое кажано си фрчат лајкови (фактот поради кој се лижат задниците), па другиве се лутат за тие лајкови, па се делат: е па вие ѕвездички ли ви значат, е па вие па љубоморите ли што немате толку...А темите на разговор се шта да ти причам: која што правела денеска, зачинети со сочни оговарања за други членки, и најјакото е кога оговараната ќе се вклучи и во историјата си го прочита името.
Е тука настанува ривалство, па се контраат на секоја можна тема, очи си вадат да се покажат кој е појак.
Не само тоа, туку и администрацијата се подели. Си имаат омилени членки со кои си џаболебарат на чет, и на тие членки се’ им е дозволено во темите, а кога друга која ја оговарале и не е толку омилена пише нешто ни пола навредливо како првава, веднаш следат казни, опомени и бришење мислења. Објективноста и неутралноста се сведени на нула.
Повеќето поквалитетни членки си отидоа изреволтирани поради тој факт, и во глобала останаа само оф-топиците и кафе муабетите да се полнат, со тук-таму по некој нов член кој ќе каже глупост некоја за сите да се насоберат да пукнат сеир и пак да продолжат со џаболебарење.
Не ми го правете и овој форум трачарска кафетерија, жити се’.
Ах да, немојте да мислите дека оф топиците ќе се намалат. Напротив, покрај толку офтопичарење на чет, ќе почнат да се уфрлаат муабетите и во темите, па после снајдете се.
Мислам, вие си знаете, мене не ми ни смета толку, знам дека нема да го користам и крај.
Фала и кај вас.