Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
Да не постоеше, ќе требаше да те измислам, you are perfect for me ... love ya (inlove)


Btw многу убаво р'чиш :zelen
 

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Само можам да се потсетам на минатото и да ми текне дека никогаш не и го кажав на дотичната особа а и ќе беше глупо, но од сегашна гледна точка ми делува интересно, имено you are my smack and i`m your junkie :D
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Iris* and Luckky

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Проклети празници, секогаш ме прават сентиментален а со обзир на околностите сам се фаќам како свесно мислам на некои убави моменти од минатото, све тоа денес ми делува како да било во некој друг свет, димензија, како и да е.

Она кога некоја врска ти останува стандард за цел живот, кога ниту еден не е виновен за трагичните настани кои доведоа до тоа да врската да мора да прекине. Она кога љубовта останува недоречена, и девојката, за малку и свршеничка, ти останува како модел према кој ќе ги проценуваш сите идни евентуални партнерки.
До ден денес ми е мило дека постоеше една таква личност, уште повеќе дека постоеше во мојот живот, колку и релативно кратко тоа да траеше. It was my personal peak life. За жал така и ќе остане веројатно :(

Чудно е што по никој претходно зададен параметар не требаше да се споиме, но како што реалноста често прави, испадна дека она што мислиш дека го сакаш и она што навистина ти треба се две сосема различни нешта. Човек учи дека изгледот не е баш толку битен. Се додека не падне прва прегратка и бакнеж не знаеш колку физички ќе те привлече една особа. Тек тогаш ја осеќаш енергијата, синергијата и првите знаци на потребата која полека прераснува во некаков вид зависност.

Тешко е да се најдат соодветни зборови за да се опише колку убаво и симпатично и лесно одеше сето тоа низ тие пролетни и летни месеци, како се учи човек дека може да се осеќаш добро и при заедничка тишина, кога имаш време и желба да направиш ритуал од сексот, кога разделба од недела дена ти се чини како смак света па остануваш по цел ден со кнедла во грло.

Проклета штета, проклета судбина, проклета случајност.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy, Luckky and Iris*

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,366
3,059
1,133
Od ovaa vremenska distance sfakas deka se e iluzija,I ljubovta,I karierata I prijatelite.Se se pretvora vo pepel odkako ke go izvlecat najdobro od tebe, odkako ke gi pomines nivnite shemi vo glava I vo trka so vreme to ke se izgubis.
Edinstveni kontakti se pochita I ljubovta kon sebe .Dobar chovek gi nema.Sopstveniot integritet prekrasni a vo disintegritet. I mislish deka ti se sluchuvalo ljubov ,a toa bilo samo isto nivo na sexualni hormoni koi se sovoadnale so partnerot,zasto so tekot na vremeto Ako ima diskrepanca na hormonite megju vas naednas ljubovta isceznuva kako meur od sapunica.
Mladosta ne ja znae bolkata na starosta. Nitu mozes da gi ubedis deka vistinski ljubov ne postojat,tuku samo razdelbite I neispolnetite nagoni ni gi klasiraat istite vo nedorecheni vechno ljubovi za koi mnogu lugje se samosozaluvaat I se izoliraat uzivajki mazohistichki vo taa ljubov koja e iluzija.
Vo mnogu socijalni eksperimenti faktorot nadez I traganje po iluzijata se edinstveni pokretachi vo sekojdnevieto.
Znaete deka se uste veruvam vo ljubov koja me demne pozadi nekoj agol I koja ne ja srekavam zasto ne ja dogleduvam so visokodioptriskite pomagala.
I Srekna vi Nova 2021 godina.
Sakajte se sebe si I poslushuvjte se zasto drugite toa pomalku go pravat toa.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Achernar

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
...Се јавува така...
Одеднаш,
желбата за тебе,
ми ги заробува мислите,
тргнува, се тркала по улиците,
се затскрива на тротоарите,
како темнина,
како добар стих,
патува, и кришум се провлекува...
И останува ...
Еве ноќва,
ќе те посакам,
а тебе те нема,

никој нема
барем лесно да ме допре,
и да ја раствори оваа желба
како сапуница во ноќта...
Во ноќи како оваа
кога сонот далеку е,
во ноќи како оваа,
ја вадам пајажината од сеќавањата,
го замислувам твојот лик, чекам....
додека не го слушнам твојот глас...
зборуваш и се смееш, повторно ....
Вечерва ќе заспијам во оковите на старата желба,
Ќе те посакам
во сон ќе бараат очите, сè што раката не може да најде ...
Вечерва ќе заспијам во оковите на старата желба,
и ќе те посакам попросто од кој било мој стих.

Среќна Нова ❤️
 

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Твојте зборови се најубавиот подарок што може една жена да ги запише во срцето на еден маж, во последниот ден од годината, за еден нов почеток и сјај во очите негови, што блеска повеќе од илјада ѕвезди во ноќта и уште толку нивни бели одари во денот.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Iris*

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
И после толку време, имајќи во предвид дека денес не е особено реалистично да влегувам во врска поради трагичната игра на судбината, не можам а да не се присетувам на најдобриот период во животот.
Нешто како glimpse of a new world, wonderful world за кој човек знае дека е можен, бидејќи веќе го доживеал тоа.
А што дека сега сум во ќорсокак кога се работи за љубов? Луѓе кои се во брак по 100 години или имале повеќе бракови и којзнае колку врски - никогаш нема да го имаат она кое го имавме ние, колку и премалку да траеше.
Барем да беше еден од нас виновен, ќе беше полесно. Вака, со прекин силом прилика е неиздржливо болно.

Некој би рекол дека поради сегашната состојба го идеализирам минатото, но тоа не е така.
Како може да е идеализирање нешто кое само по себе беше идеално, совршено, нежно, жестоко, сензуално, playful and warm, кога препирките ми беа толку симпатични што со насмевка можев веднаш да признам дека не сум во право за било што.
Паметам препирки околу тоа кои патики се подобри, старки или Њу Баланс. И така денес кога да видам летно време женска особа со старки веднаш меморијата ме носи на омилената дестинација во умот.

Колку пати во животот човек добива таква шанса? Да ја отвори душата целосно, тотално, комплетно, без резерва. И нејзиниот одговор на мојата отвореност према неа да биде толку убав, силен, искрен што до ден денес секој нејзин маниризам, покрет, мирис ми е на пиедесталот на сеќавања.