Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
798
1,340
1,103
Еј ти,
што мислиш дека немаш ништо посебно,
што е и нормално, кога не сакаш да гушкаш,
а знаеш дека си сјаен во тоа,
знаеш,
знам дека знаеш,
ти што си горд
на количината пиво
што можеш да го испиеш,
ти што кога бакнуваш
тргнуваш со трета, наместо со прва,
да ти,
не ти вреди што ќе се средуваш,
сигурно си отечен од пивото,
носот зацрвенет од ветрот,
дур ја гасиш последната цигара,
пред да легнеш,
Ти себичен,
ти паѓа ли бе некогаш на памет
дека недостигаш?
 

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
798
1,340
1,103
Без разлика што ми шеташ по нерви, барем еднаш во денот јас те сакам најмногу на светов.
 
  • Like
Реакции: Ballet is my life