И после толку време, имајќи во предвид дека денес не е особено реалистично да влегувам во врска поради трагичната игра на судбината, не можам а да не се присетувам на најдобриот период во животот.
Нешто како glimpse of a new world, wonderful world за кој човек знае дека е можен, бидејќи веќе го доживеал тоа.
А што дека сега сум во ќорсокак кога се работи за љубов? Луѓе кои се во брак по 100 години или имале повеќе бракови и којзнае колку врски - никогаш нема да го имаат она кое го имавме ние, колку и премалку да траеше.
Барем да беше еден од нас виновен, ќе беше полесно. Вака, со прекин силом прилика е неиздржливо болно.
Некој би рекол дека поради сегашната состојба го идеализирам минатото, но тоа не е така.
Како може да е идеализирање нешто кое само по себе беше идеално, совршено, нежно, жестоко, сензуално, playful and warm, кога препирките ми беа толку симпатични што со насмевка можев веднаш да признам дека не сум во право за било што.
Паметам препирки околу тоа кои патики се подобри, старки или Њу Баланс. И така денес кога да видам летно време женска особа со старки веднаш меморијата ме носи на омилената дестинација во умот.
Колку пати во животот човек добива таква шанса? Да ја отвори душата целосно, тотално, комплетно, без резерва. И нејзиниот одговор на мојата отвореност према неа да биде толку убав, силен, искрен што до ден денес секој нејзин маниризам, покрет, мирис ми е на пиедесталот на сеќавања.