Сакам да кажам/Сакам да прашам

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
сдк... на раскрсница сум. Се повеќе се двоумам. Не знам што ме причукна... ај во чет муабети ќе докажам...
Вајда за тоа погоре се мислиш. Мое мислење.
Доколку не ти оди баш факултетот, а имаш желба да работиш и имаш услови да почнеш не само со желба да си, почни но немој да се оставаш без факултет и никогаш да не ја искористиш таа диплома не се оставај. Не мора на време да завршиш ниту па да го завршиш тоа што си го почнал. Така да ја би ти рекла да си почнеш со работа, Остави да помине некое време додека се вклопиш, средиш и доврши си го факултетот или па да почни нов но поврзан со тоа што го работиш, полесно ќе ти биде.

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
Вајда за тоа погоре се мислиш. Мое мислење.
Доколку не ти оди баш факултетот, а имаш желба да работиш и имаш услови да почнеш не само со желба да си, почни но немој да се оставаш без факултет и никогаш да не ја искористиш таа диплома не се оставај. Не мора на време да завршиш ниту па да го завршиш тоа што си го почнал. Така да ја би ти рекла да си почнеш со работа, Остави да помине некое време додека се вклопиш, средиш и доврши си го факултетот или па да почни нов но поврзан со тоа што го работиш, полесно ќе ти биде.
сдк.. да да... за тоа ми беше муабетот.
Фала за поддршката, ми значи многу! Факултетот ми оди добро, лесно совладувам материја и остало, но ова ме прави да бидам тој што сакам да бидам... ме прави навистина среќен.
Енивеј, не се чувствувам сигурен да направам еден таков чекор. Особено не сега кога веќе поминале 2 години од факултетот. Време, пари, нерви... белки нема сето тоа за џабе да биди...
Се плашам пошто потфрлам на факс ако се зафатам со механичарството. Имам неколку обиди, ама некако не ми се избалансирани резултатите. Уште ми стојат неположени тие 2-3 испити и уште едно 3-4 семинарски...
Голем пресврт би настанал ако се зафатам со вакви коренити промени. Почнуваќи од тоа што треба сега допрва да се зафаќам да полагам од средно вонредно за да земам диплома, финансиски влогови, па се до потполно променување на мојот редовен начин на живот...
Не е ситно, м?

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
09-motika.com.mk.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ниче Македон сеуште не е детектиран на подфорум Историја, уште помалку неговиот син кој на youtube имал никнејм Mengele.:rofl:rofl Не е свесен колкав win е неговиот никнејм. Да живее Јапонското Море ! Монголија на монголоидите !

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and Saladin

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Сакам да кажам дека денес ми беше последен ден на школо :place навистина ќе ми недостига средното, лудите и незаборавни моменти, ќе ги памтам оние убави времиња по добро, а некои ситни лоши работи ќе ги заборавам. Средно, што да речам најдоброто нешто што може да го има човекот. Вторник мие матура едвај чекам ќе биде најдобро и најубаво и пред се незаборавно :) :) . Ќе ми недостига се :(