Сакам да кажам/Сакам да прашам

Lillian

Истакнат Член
7 април 2013
198
263
163
Па не баш. Еве шо читам секој ден: Хафингтон пост, Гардијан, Вашингтон пост, Светска политика, технологија, рандом филозофски муабети.. Истражувања на наса.. Сето то го немам на радио, весници или на телевизија.. Навикнат сум да го праат то секој ден и утре одеднаш ке прекинам. То е интересното да се види, дали ке можам одма преку ден да ги сменам навиките. Дали ке издржам без да внесувам толку информации.
Ќе има ли некое видео на крајот од тој експеримент?

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
Ќе има ли некое видео на крајот од тој експеримент?

планирам да има секој ден по нешто, неколку минутки, зависи колку ке имам желба да зборувам. На крај ке има видео..

• Ми се допаѓа
Реакции: Boyle

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Поминувам дневно по повеќе од 8 часа на интернет. Цел ден сум на лаптоп или со мобилен во рака. Јас сум зависник од информациите на интернет. Ке се откажам од се, лаптоп, смартфон и интернет. Комплетно нов живот, одеднаш сменет. Зато знам дека ке ми биди тешко. ЗНам дека ке си покажа мдека не можам без интернет, без пристапот до толку многи информации.

За да видиш дали може да живееш без нет треба нешто подрастично, како Кортез со бродовите шо направил...:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Добро бе па дали сте вие нормални?!
Ве предизвикувам, најсериозно, пишете Белешките на/Записите на/Дневникот на/Мемоарите на, било каде, на Фејсбук или Гугл, и постирајте ги во notepad сите понудени search-ови и пребројте ги на крај.
Страшно. И сите се исти еј, или се пишува за тоа како сакала и не и возвратиле љубов, или пишуе од негова гледна точка причи као "Ја сакав, но не доволно/Ја сакав, а ја изгубив".

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Си листам онака теми на подфорум Мистерија со надеж дека има по нешто кое вреди да се откопа од длабочините на бинарниот форумски заборав...и одненадеж го забележувам ова : http://forum.crnobelo.com/threads/Мистерија-во-црквата-Свети-Димитрија-фреските-„крварат“-и-сами-се-чистат.1987/

Како поклоник на феноменот на мистеријата ја сам понижен и увреѓен од ставањето на треторазредни поликолор финти за кои се одговорни попови во подфорум Мистерија :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene and Saladin

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Си листам онака теми на подфорум Мистерија со надеж дека има по нешто кое вреди да се откопа од длабочините на бинарниот форумски заборав...и одненадеж го забележувам ова : http://forum.crnobelo.com/threads/Мистерија-во-црквата-Свети-Димитрија-фреските-„крварат“-и-сами-се-чистат.1987/

Како поклоник на феноменот на мистеријата ја сам понижен и увреѓен од ставањето на треторазредни поликолор финти за кои се одговорни попови во подфорум Мистерија :D

Ако добро се сеќавам дури и отец Пимен им велеше на господиниве нешто у стил на „Ај бе баталете, не прајте смешки“. Баш пред некој месец се сретнав со цимерот од прва, студираше ликовна академија. И падна муабет околу ова и тој ко верник беше разочаран од овој настан зашто баш тој гледаше во прво лице таму се` што се случуваше. Не дека беше поликолор финта, ама беше финта која ги тераше луѓето да одат во црквата секој ден и самите да се убедуваат дека забележуваат „нови“ исчистени делови додека некој убаво си го наполни контото од нивните приказни. Најапсурдното нешто е што дури и викнаа тим да потврди дека е така (по некоја случајност дечково беше во тој тим) и дека нема никакви бои и префарбувања, ама на крај кога експертите ги разочараа „божјите“ службеници Господин х2 се закани со фрлање анатема доколку не престанат со богохулење.