За точно 12 саати, со Ana Tennant Koleva почнуваме еден експеримент. 5 дена без интернет. Идејата дојде од овде: http://off.net.mk/video/razno/nedela-bez-internet. Јас ке поминам 5 дена без употреба на интернет или било кој друг уред шо мои да користи интернет (Пасвордот од лаптопот ке ми биди сменет и нема да го знам а ајфонот ке ми биди даден само за да водам видео блог). Ана, ке можи да користи смартфон и лаптоп ама интернет не. Задача на експериментот ке биди да пробаме да видиме колку ке ни биди лесно или тешко да имаме нормален живот без интернет и технологија. Колку ке успееме да се снајдиме без интернет во свет каде интернетот е главен. Ке си докажиме самите на себе, колку интернетот ни е важен извор на информаци и слобода. После 5 дена ке ги споредиме резултатите и видеата ке ги објавиме (Јас ке се снимам, Ана не знам, може и да си запишува во тефтер) на јутјуб и кај мене на блог. Така да, да си кажиме шо имаме да си кажиме до вечер во 23:59 затоа што следно мое онлајн вклучување ке биди во петок во 00:01 минута. off.net.mk прашаја дали некој ке прифати да го напрај овој предизвик. Е па еве не.
Зашто ти е потребен експеримент кога ти пред време ни наговести што очекуваш од него?