Ама каде се вклопува човекот во сето тоа? Како човекот го одржува тој баланс објасни ми, дај ми примери, факти...Тогаш решение - Да се самоубиеме колективно цел свет за да можат глистите да преживеат.
Не сум саркастична, сериозно сакам да знам како може животот на глистата да ти биде поважен од човечки живот?
И тоа што сме се развиле ние покрај се ова што наброи, значи нешто, нели?
И свесна си дека од најисториски времиња луѓето се хранат со животни, почнале со живо, необработено месо, понатамошниот тек се знае.
И тоа што викаш едно ако снема и друго ќе снема, точно е, али оди и во друга крајност, ако нема одредена хиерархија во екосистемот нели ќе има overpopulation, па и на самите животни. Волкот ако не јаде зајци, бизони, птици свесна си дека може нивна пренаселеност да се случи, така?
![]()
Сликава ти значи нешто?
Со вештачко оплодување на затворени крави во фарма? Така ли? Или со несовесно убивање диви животни поради забава? Со тренирање слонови во зоолошка?
Не е битно дали лично мене ми е поважен животот на глистата или не, факт е дека ако тие престанат да постојат, нема да постоиш ни ти, ниту социјалните мрежи, карти, компаси и се друго што спомнавте!
Последна промена: