Ама каде се вклопува човекот во сето тоа? Како човекот го одржува тој баланс објасни ми, дај ми примери, факти...Тогаш решение - Да се самоубиеме колективно цел свет за да можат глистите да преживеат.
Не сум саркастична, сериозно сакам да знам како може животот на глистата да ти биде поважен од човечки живот?
И тоа што сме се развиле ние покрај се ова што наброи, значи нешто, нели?
И свесна си дека од најисториски времиња луѓето се хранат со животни, почнале со живо, необработено месо, понатамошниот тек се знае.
И тоа што викаш едно ако снема и друго ќе снема, точно е, али оди и во друга крајност, ако нема одредена хиерархија во екосистемот нели ќе има overpopulation, па и на самите животни. Волкот ако не јаде зајци, бизони, птици свесна си дека може нивна пренаселеност да се случи, така?
Сликава ти значи нешто?
Со вештачко оплодување на затворени крави во фарма? Така ли? Или со несовесно убивање диви животни поради забава? Со тренирање слонови во зоолошка?
Не е битно дали лично мене ми е поважен животот на глистата или не, факт е дека ако тие престанат да постојат, нема да постоиш ни ти, ниту социјалните мрежи, карти, компаси и се друго што спомнавте!
Последна промена: