Реинкарнација

NEPOBEDLIV

Истакнат Член
5 март 2012
288
412
63
Нема да пресметувам кој живот ми е пошто математика сум тапа.Инаку, во реинкарнацијасбдабдпса или како и да се вика верувам.Пред извесно време читав за дете кое се сеќава на својот претходен живот.А јебига, колку би било интересно да дознаеме што сме биле.

Какво би било чуството? Да дознаеш дека ти си бил човек што не го познаваш.Како и да е, останува само да веруваме или да не веруваме.Никој не знае и неможе да потврди! :D

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Постојат бројни случаеви низ светов каде што деца се сеќаваат на својот предходен живот. А и доста научници ја прифаќаат реинкарнацијата.

пс. Будизмот е филозофија, не религија. Кај будизмот не се среќава обожување на бог и божества.
Го искажав мислењето за документарките и лудите научници. За кеш и за љубителите на мистерии перфектна е темата за реинкарнација. Не верувам во преродба на душата како што не верувам ни во рај и пекол.
Будизмот е фамилија на верувања и обреди распростанети низ светот. Верувањето не е филозофија.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Реинкарнација, карма, мамбо-џамбо... Ах Бобо, сам си крив никој не те тера да читаш вакви теми.

Не можам да верувам во вакви глупостарии.

Јована

Истакнат Член
20 април 2012
144
311
63
АА можно е да има такво нешто секоја душа што ќе си оди од едно тело оди во друго спорет мене е така

Badass

Истакнат Член
16 февруари 2012
63
87
333
27
Не верувам во карма уопште.
Зошто на некој да му врати карма кога можам јас?
А во реинкарнација верувам.
Верувам дека многу луѓе реинкарнирале од амеби!

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Не верувам во карма уопште.
Зошто на некој да му врати карма кога можам јас?
А во реинкарнација верувам.
Верувам дека многу луѓе реинкарнирале од амеби!
Карма ако не се лажам удира и по некое колено натака и не е прашањето дали ти сакаш или не туку дали таа стига понатака некое твое внуче или сл.

The Countess

Полноправен Член
15 февруари 2012
43
53
18
Elean Donan Castle
Кармата-акција-рекција/последица. То е закон! Небитно дали последиците ќе ги сносиш сега или после, на овој или оној начин, битно дека универзумот знае што прави со енергијата која секој ја испраќа. Тоа е рамнотежата out there.

Реинкарнација- да де. После некое време поминато неколку метри под земја, ќе изникнеме како растенија... ама едно прашање, а тие што се кремираат?! Што може од пепел да изникне...

Behemoth

Полноправен Член
8 мај 2012
30
14
8
Кармата-акција-рекција/последица. То е закон! Небитно дали последиците ќе ги сносиш сега или после, на овој или оној начин, битно дека универзумот знае што прави со енергијата која секој ја испраќа. Тоа е рамнотежата out there.
Имаш некој опиплив доказ за ова?Го кажуваш со њутнов закон па после мешаш нешто друго

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Дали некогаш сте размислувале што сте биле во претходниот живот?? Верувате ли во оваа ??? дали вашата душа припаѓала на некое друго тело??

Јас верувам, мислам дека постои реинкарнацијата, сум читала многу за децата кои се сеќаваат што биле во минатиот живот.. Се вели дека секој човек, што црта било што до неговите 2-3 години е дел од неговиот поранешен живот... јас кога си размислувам на оваа тема, би сакала да сум била некоја позната музичка ѕвезда, може Елвис Присли :D
Кое е вашето мислење на оваа тема​
Да верувам во ова...Имам многу пати читано на оваа тема и има некоја врска иако јас лично не сум почуствувала како да сум била предходно тамо или пак да сум го работела тоа ....
Сум читала за многу деца кои се сеќаваат на многу работи во предходниот живот...
Симптом дека ова не е твојот прв живот би можел да биде страв од некоја работа на пример вода а без некоја причина....Или пак преголемо познавање за некоја област без предходно да се едуцираш околу таа тема

• Ми се допаѓа
Реакции: Caci

The Countess

Полноправен Член
15 февруари 2012
43
53
18
Elean Donan Castle
Имаш некој опиплив доказ за ова?Го кажуваш со њутнов закон па после мешаш нешто друго
Океј, само нафрлав неколку работи набрзина. Ама зарем не е тоа така?
Што смета Њутнов тука... да не не важи?!