Реинкарнација

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
не мислам дека телото кога умира неможе никако да се реинкарнира
имам слушано за ваквите теории ама не ми се верни
духот од тело испага оди во другиот свет се празни од гревовите....шо ти знам шо
и влегува во мало дете....шо не ми е верна теорија и иде по малце и глупа...
ако духот оде на тој свет тогаш кој е тој свет ???

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
Да.Честопати ми се случувало кога нешто ќе извршам да се почуствувам дека сум го направил и порано.Многу чудно чуство е :)
И мене ми се има случувано така, како веќе да сум поминал низ таму..

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Во карма верувам и да Karma is a bitch :)
Јас мислам дека секој живот е единствен и неповторлив, тоа е исто ако земеме една капка од океан и ја вратиме после назад во океанот, нема шанси да таа иста капка се реинкарнира повторно.
Не верувам во душа, верувам во свест. Свеста е таа што проаѓа, мене поимот душа ми делува метафорично повеќе. А свеста изумира и кога телото или мозокот умре. Сепак, не можам да зборувам многу на оваа тема, уште не е ни докажано. :)

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Верувам во реинкарнација ! (и ако мислам дека на никој ништо да му смени моето верување) :)

мислам дека доволно имам видено слушнато и прочитано за мојата одлука . (никогаш не е доволно)

• Ми се допаѓа
Реакции: devojka9999

Black Mamba

Активен Член
6 март 2012
121
125
43
Баш денес на Социологија за ова зборувавме и јас верувам во реинкарнација. Професорката ни кажа дека постојат 9 реинкарнации на душата и после деветата душата умира , за да се пресмета која реинкарнација си се собира датата на раѓање и потоа се одзема од 9.
Пример
25. 09. 1994
2+5+9+1+9+9+4= 39 потоа 3+9= 12 од тука 1+2=3 ( фактички додека не се добие едноцифрен број) потоа 9-3= 6, значи вие сте во 6 живот и ви останува уште 3 пати да се реинкарнирате.
ПС Ова мислам е точно будејќи сум слушал како велат дека некои се сеќаваат од предходниот живот или како се чувствуваат како порано биле на истото место а мене тоа никогаш ми се нема десено ваљда затоа што мене ми излегува 9-9 што е еднакво на 0 шо значи ова ми е прв живот. :D

Мене ми искочи 0 (9 - 9 = 0 ) Значи овој живот не ми се важи? :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Sagittarius

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Оф-топик . Пред се да ве поздравам сите, мојот прв пост во форумов:)
Он-топик. Никако не верувам во реинкарнација, според мене тоа е невозможно. Па тоа е нешто во што веруваат будистите, а доколку сте запознаени со нивната религија ни вие нема да поверувате. Нивните примери за реинкарнација имаат некоја смисла, но сепак не е практично докажана а никогаш нема ни да биде. Овие документарните што ги снимаат според мене се само манишоу за луѓето кои веруваат.
Пс. Не се воодушевувајте во се што зборуваат против науката, нема да имате факти и аргументи за да ја побиете реалната теорија.

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
Оф-топик . Пред се да ве поздравам сите, мојот прв пост во форумов:)
Он-топик. Никако не верувам во реинкарнација, според мене тоа е невозможно. Па тоа е нешто во што веруваат будистите, а доколку сте запознаени со нивната религија ни вие нема да поверувате. Нивните примери за реинкарнација имаат некоја смисла, но сепак не е практично докажана а никогаш нема ни да биде. Овие документарните што ги снимаат според мене се само манишоу за луѓето кои веруваат.
Пс. Не се воодушевувајте во се што зборуваат против науката, нема да имате факти и аргументи за да ја побиете реалната теорија.
Постојат бројни случаеви низ светов каде што деца се сеќаваат на својот предходен живот. А и доста научници ја прифаќаат реинкарнацијата.

пс. Будизмот е филозофија, не религија. Кај будизмот не се среќава обожување на бог и божества.