Реинкарнација

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Јас само ќе ја препорачам " Many lives, many masters " by Brian L. Weiss . ( Ја има само во англиска верзија )

Ова е вистинска приказна напишана од реномиран доктор, кој го опишува искуството со негова млада пациентка која има константни фобии од многу работи...

Приказна која замислува.
Најверојатно не сум кадарна да поткрепувам било какви ставови со раце во оган, ама едно нешто ми е енигма.
Душата е материја, а материјата се преобразува од една во друга но никогаш не умира!

• Ми се допаѓа
Реакции: Nepobedliv :) and 4FUN

Snape

Истакнат Член
14 февруари 2012
285
401
63
29
Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry
Баш денес на Социологија за ова зборувавме и јас верувам во реинкарнација. Професорката ни кажа дека постојат 9 реинкарнации на душата и после деветата душата умира , за да се пресмета која реинкарнација си се собира датата на раѓање и потоа се одзема од 9.
Пример
25. 09. 1994
2+5+9+1+9+9+4= 39 потоа 3+9= 12 од тука 1+2=3 ( фактички додека не се добие едноцифрен број) потоа 9-3= 6, значи вие сте во 6 живот и ви останува уште 3 пати да се реинкарнирате.
ПС Ова мислам е точно будејќи сум слушал како велат дека некои се сеќаваат од предходниот живот или како се чувствуваат како порано биле на истото место а мене тоа никогаш ми се нема десено ваљда затоа што мене ми излегува 9-9 што е еднакво на 0 шо значи ова ми е прв живот. :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Nepobedliv :) and Caci

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Баш денес на Социологија за ова зборувавме и јас верувам во реинкарнација. Професорката ни кажа дека постојат 9 реинкарнации на душата и после деветата душата умира , за да се пресмета која реинкарнација си се собира датата на раѓање и потоа се одзема од 9.
Пример
25. 09. 1994
2+5+9+1+9+9+4= 39 потоа 3+9= 12 од тука 1+2=3 ( фактички додека не се добие едноцифрен број) потоа 9-3= 6, значи вие сте во 6 живот и ви останува уште 3 пати да се реинкарнирате.
ПС Ова мислам е точно будејќи сум слушал како велат дека некои се сеќаваат од предходниот живот или како се чувствуваат како порано биле на истото место а мене тоа никогаш ми се нема десено ваљда затоа што мене ми излегува 9-9 што е еднакво на 0 шо значи ова ми е прв живот. :D
ОМG мене ми испадна 39 како во примерот. И сега ова ми е 6 живот? ЈАс не верувам бидејќи еднаш се раѓаш и еднаш умираш.

• Ми се допаѓа
Реакции: cece17

The Countess

Полноправен Член
15 февруари 2012
43
53
18
Elean Donan Castle
Пронајдете го натрапникот во насловот...

Така де, мислам дека кармата е посебна тема за дискутирање, вака во една манџа, незнаеш за што да искоментираш а ако искоментираш за се` ќе се изгубиш на пола пат.
се извинувам за оф-топик.
Ај ќе се навратам на темава подоцна.

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos and She

cece17

Староседелец
21 февруари 2012
273
204
1,043
Се согласувам за делот немам оформено некое мислење сепак никој не се вратил да каже. :D

Jericho

Староседелец
19 февруари 2012
355
465
1,063
Јас само ќе ја препорачам " Many lives, many masters " by Brian L. Weiss . ( Ја има само во англиска верзија )

Ова е вистинска приказна напишана од реномиран доктор, кој го опишува искуството со негова млада пациентка која има константни фобии од многу работи...

Приказна која замислува.
Најверојатно не сум кадарна да поткрепувам било какви ставови со раце во оган, ама едно нешто ми е енигма.
Душата е материја, а материјата се преобразува од една во друга но никогаш не умира!

Јас би рекол свеста, душа може има во поезијата, романтики и слично, ама ако е материја треба да биде орган, а го нема. Повеќе би рекол енергиија, свеста е енергија, мења форма од една во друга, но никогаш не исчезнува. Тоа е според тибетските мудреци, а во последните години и некои квантни физичари прават некакви истражувања со кои се потврдува тоа.

TheFrisb

Староседелец
3 март 2012
97
161
1,043
Во друга галаксија :)
Дали верувате во реинкарнација ? Тоа значи повторно раѓање.Се смета дека е честа кај малите дечиња.Се познава по нивните знаења од претходниот живот.Некои се добри во јазици додека други во наука, некои во програмирање и така натаму.Најмногу веруваат во Индиа.Некои пак си помислуваат дека е нерешена мистерија.

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
јас верувам во инкарнација.. еве на пример ми се десило мене во некој работи да бидам ептен добар иако никогаш порано не сум го работел тоа... е сега не мислам само на тоа демек чепнуваш и почетничка среќа ти успеало, туку мислам на ниво на некој шо повеќе време го работи тоа...