Така е....Тоа е исто како да не сакаш да плаќаш данок...Кој те прашува тебе...Тоа е одлично животно искуство...И е многу потребно...младината би била по здрава и би ималло помалку гејови...Или пак повеќе зависи од која страна на гледаш хахаха
ако добр оте сфатив бидејки ова е демократија ти можеш шо сакаш да правиш така? значи можеш и да убиеш зашт ое демократија така? Арно велам ајс и премногу слобода не е арно ... Инаку да ке одам во војска.. ако ме фати лошо од септември ке бида м во униформа ако не здравје боже после завршување на факултет ке одам ...Ова е демократска држава, и секој има право на слобода. Не сум јас роб, па некој да ме носи некаде со сила.
Кхм. По ова мислење, демократска држава не треба да те присилува да одиш на училиште, ама пак одиш и тоа задолжително.Ти кога си бил, сигурно било задолжително.. ама јас и кога би било задолжително повторно нема да одам.
Демократска држава не би можела да те присилува на ништо.
Кхм. По ова мислење, демократска држава не треба да те присилува да одиш на училиште, ама пак одиш и тоа задолжително.
Мое мислење е дека треба да има. Не поради тоа што ако пукне војна нема да знаат пушка да држат, туку ради тоа што врие педерчиња. Мислам дека откако се укина редовната војска почнаа се повеќе педери да никнуваат.Ама тоа е што е, кога би можела да бирам влез во НАТО или редовна војска, тогаш мижејќи првото ќе го одберам. Кој сака да оди нека оди, не е задолжително ама е доброволно.
И не се согласувам со тоа дека АРМ е мачкина кашлица, ок во споредба со ЈНА е, ама и не е толку лесно како што ја опишувате. Не е само во метењето работата, прво треба да бидеш доста подготвен за да одиш таму, психички те истрошува многу повеќе отколку физички.
Јас бев 10 дена во војска, за жал многу бев многу слаба, така да потфрлив и не издржав до крај при што мораа поради здравствени проблеми да ме вратат дома.
Нека оди тој што сака во војска и тој нека ме брани мене како граѓанин на земјава за кое тој ќе си има одредени бенифиции нели?
Да, како што имаат бранителите од 2001ва.Нека оди тој што сака во војска и тој нека ме брани мене како граѓанин на земјава за кое тој ќе си има одредени бенифиции нели?
да ниту ке имаат инвалидска пензијаДа, како што имаат бранителите од 2001ва.
Треба да се направи само доколку служиш војска да имаш одредени бенифиции. На пример во САД ако служиш војска имаш бесплатен факултет, што е стварно мн добра бенифиција кај нас би можело на пример да плаќаш упола цена или нешто такво ... би било многу добитно, секако за тие што сакаат да ја бранат државата.Да, како што имаат бранителите од 2001ва.
Тоа се вика дисциплина, се надевам дека си научил да расклопуваш , да чистиш и да стрелаш со огнено оружје.Јас бев во редовна војска и освен метење со метла и копање со едни мали ашовчиња(пола мотика пола лопата се прават) као на расклапање се,и неколку пати на стрелиште друго не научивме ништо.
Не знам колку само пати не тераа како да научиме да местиме кревет(да го скоцкаш) и демек тоа е многу битно за во војна.
Јас сум на кој му се иде нека зима пари нека иде,не е секој за војна и пушка
За време на вонредна состојба ликовите како тебе кога ќе ги регрутираат преживуаат трауми. Биди маж ти треба да си ја браниш фамилијата а не комшијата да те брани тебе.Нема начини да барам, ќе им кажам јасно НЕ САКАМ ДА ИДАМ ВО ВОЈСКА и готово, решена работа.
И доволни ми се овие навики што сум ги стекнал дома, не сакам други.
Ти ќе падниш на психо-тестот нема да те примат во војска.Да бе брат.Треба војска да се оди нормално.
Ќе се пукаме со пиштоли.
Муахаха