Редовна војска

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Јас бев во редовна војска и освен метење со метла и копање со едни мали ашовчиња(пола мотика пола лопата се прават) као на расклапање се,и неколку пати на стрелиште друго не научивме ништо.
Не знам колку само пати не тераа како да научиме да местиме кревет(да го скоцкаш) и демек тоа е многу битно за во војна.
Јас сум на кој му се иде нека зима пари нека иде,не е секој за војна и пушка

• Ми се допаѓа
Реакции: LMFAO

LMFAO

Истакнат Член
8 април 2012
381
301
63
Јас бев во редовна војска и освен метење со метла и копање со едни мали ашовчиња(пола мотика пола лопата се прават) као на расклапање се,и неколку пати на стрелиште друго не научивме ништо.
Не знам колку само пати не тераа како да научиме да местиме кревет(да го скоцкаш) и демек тоа е многу битно за во војна.
Јас сум на кој му се иде нека зима пари нека иде,не е секој за војна и пушка
Секако, тоа е непотребно губење време.. Нема секој желба за да убива луѓе, да мети, да мија тенџерина.. и сл.
Кој сака нека оди, тоа е доброволно и + тоа и пари им даваат. Не знам што сакаат повеќе од тоа патриотите. :)

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Секако, тоа е непотребно губење време.. Нема секој желба за да убива луѓе, да мети, да мија тенџерина.. и сл.
Кој сака нека оди, тоа е доброволно и + тоа и пари им даваат. Не знам што сакаат повеќе од тоа патриотите. :)
Вака пола војници лежеа во стационар (амбуланта) и глумеа дека ги болу нога,ова она,тие што навистина сакаа ја служеа и идеа на дооубука волци,тигри итн. а ние пушките ги чистевме секој втор ден и дали ќе пукневме еднаш у два месеци од неа

LMFAO

Истакнат Член
8 април 2012
381
301
63
Вака пола војници лежеа во стационар (амбуланта) и глумеа дека ги болу нога,ова она,тие што навистина сакаа ја служеа и идеа на дооубука волци,тигри итн. а ние пушките ги чистевме секој втор ден и дали ќе пукневме еднаш у два месеци од неа
Ти кога си бил, сигурно било задолжително.. ама јас и кога би било задолжително повторно нема да одам.
Демократска држава не би можела да те присилува на ништо. :)

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Ти кога си бил, сигурно било задолжително.. ама јас и кога би било задолжително повторно нема да одам.
Демократска држава не би можела да те присилува на ништо. :)
Зашто да не идеш? И сигурен си дека нема да те присилат ако е задолжително? И од кај ја слушна информацијата дека повторно ќе се воведува редовна војска?

LMFAO

Истакнат Член
8 април 2012
381
301
63
Зашто да не идеш? И сигурен си дека нема да те присилат ако е задолжително? И од кај ја слушна информацијата дека повторно ќе се воведува редовна војска?
Кажав дека не е официјално. Тоа го слушнав од еден роднина кој е професионален војник.. :)

Зашто да не идеш? И сигурен си дека нема да те присилат ако е задолжително?

Нема да одам оти не сакам, и никој не може со сила да ме натера да учам како се убиваат луѓе, како да мијам вагани, како да метам... (shake)

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Нема да одам оти не сакам, и никој не може со сила да ме натера да учам како се убиваат луѓе, како да мијам вагани, како да метам... (shake)
Ваганче,тоа се слуша се слуша и никад не испаднало,и ако неќеш да одиш ќе најдиш начин и ќе ја избегнеш како што правеа и пред тоа,јас сам појдов на мој 18 години па сеа може беше грешка ама пројдоа,и ти па си се исплашил како да те бесат,ќе стекнеш некои навики,малце обука и готово

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Каде се учи бре убивање луѓе? Башка во војска не може секој да пуца со пушка, некој ке биде кувар, некој шофер. Ти во војна не би ги убивал душманите што сакаат да те убијат тебе?

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN and Bum-Bum

LMFAO

Истакнат Член
8 април 2012
381
301
63
Ваганче,тоа се слуша се слуша и никад не испаднало,и ако неќеш да одиш ќе најдиш начин и ќе ја избегнеш како што правеа и пред тоа,јас сам појдов на мој 18 години па сеа може беше грешка ама пројдоа,и ти па си се исплашил како да те бесат,ќе стекнеш некои навики,малце обука и готово
Нема начини да барам, ќе им кажам јасно НЕ САКАМ ДА ИДАМ ВО ВОЈСКА и готово, решена работа. :D
И доволни ми се овие навики што сум ги стекнал дома, не сакам други. :)

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Увек сам бија за, треба да си има редовна војска, по стандарди на ЈНА. Да се научи народ што е ред и дисциплина, почит, награда и казна, да стекне здраву радну навику. Треба си војска бре! :)