Искрено да ви кажам, воопшто не сум импресионирана од женскиот род под нашево поднебје.
Да бев машко, ќе бев глупак и шовинист, ама оти сум женско, веројатно сум љубоморна крава или слична домаќа животиња...
Нејсе, дека имаме саглам жени, имаме, ама се ретки ко шишките на Милошоски, и дури и јас ко женско се лигавам на таквите.
Не дека сме полоши од остатокот од светот, ама имаме тешка балканска жичка, и барем женине од западнине краеви не се поистоветуваат со хитовЕте и убавините на Сека, Бубамара и Гергана. За тоа им завидувам. Од друга страна пак, тие ги имаат Кардашианки и Хани Бу-Бу...
Лошото кај нас е што се обидуваме да живееме некој западњачки стил на живот, но не можеме да ги искорениме балканските примеси, и тука настанува попарата, па ондаК ја имаме Луција (рандом име) чиј идол е Цеца, а се влажни на Шако Полументал, и сака да биде фотомодел...евентуално продавачка во локален бутик каде што ќе може за едно излегување да носи гардероба со етикета, па да ја врати утредента. На запад ако те фатат така - леташ од работа, затоа самосвеста на жените таму е подигната на тоа поле, плус си имаат и каде-каде поголеми плати, па можат да си дозволат, за разлика од нашава Македонштина што сака да се покаже, а нема со што. Култура ни фали т.е. ни фалат настани што го поттикнуваат културното во нас. Та сигурно ако сум Австријка од Виена, нема да одам на фијаското на Карлеуша за двајца без тројца, ами ќе појдам на некоја претстава, во некој музеј да прошетам, а овде кај ќе најдеш по помаливе гратчиња музеј?
Трчај, трчај, сопни се од кафана од која селското ти ја потопува душата.
И дај молим те, 30+ годишни безработници што се лигават ко малолетни по социјалниве мрежи, само кај нас има. И не ги кривам нив, туку пак тој западњачки стил на живот што го посакуваат, и фактот што и да сака човек да работи, работа сите знаеме на денешно време како се добива, па мора некако да се тепа време.
За физички изглед, не сме најубави на свет, ама имаме убави жени, и те како убави, само што голем дел не знаат да го истакнат тоа убавото, или го истакнуваат на лош начин обидувајќи се да играат на карта на провокативност (читај: кич), што пак потекнува од балканскиот менталитет. Од друга страна пак, генералниот стил на Британките е ко уште да се заглавени во 80ти, што пак не е нешто најсјајно.
Може на темава да се расправа и да се прават паралели до бесконечност, и секогаш ќе има различни, поделени мислења, ама во кратки црти, тоа е она што за мене е/било апла забележливо кај нашиве.