Мојот пост во однос на просењето, во споредба со ваквите алтруистички постови излегува како да е, во најмала рака, повик за фашизам
Се шалам.
Чувтвсувам потреба да потенцирам дека во ниту еден момент не велам да не им се помогне на луѓето во потреба. Велам дека потребно е да се подигне свеста кај тие луѓе, и преку нас останатите да се изнајде долгорочно решение за после тоа и тие да продолжат по патотр кој сите одат. Да се социјализираат, да креираат свои семејства и домови, да се вработат...
Мислам дека е наша обврска и одговорност да ги спасиме дечињата кои со нивната детска наивност и страв од повозрасните, цел ден простат на улица, наместо да го живеат нивниот детски сон. Има такви многу деца, и насекаде не само во земјата него и на балканот.
Доколку некој е против сето ова, нека ме корегира.
И сега, доколку ние даваме пари на дечињата кои просат, ги раниме и охрабруваме “макроата“ да продолжат со нивниот бизнис.
Се извинувам, ама јас сум против ова.
Обврска ми е да ги спасам другите дечиња кои ќе дојдат после постојните...
Ги сакам дечињата, и дури предложено ми е до ЦИВИЛ (кога сум работел кај нив за време на студии) да се земат дечињата, и преку нив да се најде казна за нивните родители.
Казни еден, да оставаш порака до другите.
Можеби нема да искорениш проблемот, но и едно дете доколку се сапси, целта е постигната.
Лена, во право беше на добредојдето.
Форумот има добри карактери, и интересни мозоци
Поздрав до сите...