Просење

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Доколку е така, мене не ми е јасно зошто би го правела тоа тогаш, зошто би се понижувала и на било какви временски услови би си го ризикувала здравјето за некој денар? Бог да чува...

Епа така во веснициве пишуваше.. Од странците што доаѓале во Irish Pub дневно се случувало да добие и до 2000 денари....

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
подобро да просат отколку да ти влезат дома. Тие се луѓе кои по некоја причина се отфрлени од општеството. Од што им е убаво на -20 си седат на улица и си просат, наместо дома покрај оган да си гледаат турски серии

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Епа така во веснициве пишуваше.. Од странците што доаѓале во Irish Pub дневно се случувало да добие и до 2000 денари....
Ахам, епа тоа е веќе друга работа, од просење заработила. Некои навики тешко умираат, можеби затоа сеуште проси, иако заработила доволно за да живее нормален живот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Не им давам никогаш пари.
Еднаш на едни 2ца во количка му дадов, на тој што беше во количката поточно, а другиот ден ги гледам тој во количката ја турка количката а другиот во количка-се сменале..ц,ц,ц. Ради такви некои лажговци нема да добијат пари ни другите на кои стварно им требаат :/

Sugar

Истакнат Член
19 февруари 2012
502
1,110
393
Сум фрлила некој денар на оние што гледам дека се без рака, нога или сл. Исто се случува да дадам на оние што ти ѕвонат дома, со лист хартија и како песничка ти ја кажуваат сторијата нивна у кратки црти, али од кога се деси едни лажни питачи така да им провалат дома ( на едни комшии ) повеќе НЕ им отварам врата!

важна

Истакнат Член
14 февруари 2012
552
696
93
34
Скопје
За децата што просат ми е многу жал и навистина не ми се јасни нивните родители. Ги оставаат да просат надвор на студ, на дожд, на снег, на премногу топло време, извалкани, прегладнети...како не им е срам, само тоа ќе кажам. Тоа не се родители бе! Ги тераат да просат па им ги зимаат парите и си купуваат алкохол. Не сите, се разбира. Да не генерализирам. Место да фатат да најдат некоја работа, па макар и за 500 денари дневно некаде на некоја нива да работат, а они децата си ги пуштаат на тешки физички работи и просење. За такви само одземање на децата, па нека кршат глава после, што сакаат нека прават, а не заради нив и децата да страдаат!
Затоа кога ќе видите некое циганче да проси, не му давајте пари и онака во повеќето случаи не се тие пари за него, подобро купете му нешто за јадење и сокче.

• Ми се допаѓа
Реакции: DarkPassenger

Ice_Man

Староседелец
16 февруари 2012
440
236
1,053
не ги е**м два посто .... земаат пари и после у такси и градска си прават ејј...

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Децата што питаат на семафор се најчесто организирани и парите ги носат кај тој што ги организира.
Идиотизмот оди до таму, што се изнајмуваат бебиња (од ден) за да ги носат со себе на просење, бидејќи така повеќе пари се земало. Значи тие бебиња што ги носат по семафори, не се нивни.

Maks

Староседелец
Еве како изгледаат повеќето "просјаци" низ Македонија :)

897f4d843f584af.gif

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
Значи мафија се.. ако не им дадеш пари одма нешо ти се закануваат.
дај ми 5 денари, дај ми 10.. после го глеаш си купил цигари, сендвич или се качил в такси...
страшно.. се има ама до кај дојде светот, а најлошо е тоа шо некој ги организира да одат да питачат.. :S