Последен гледан филм со рецензија

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Wish I Was Here

wish i was here movie poster.jpg

Aidian Bloom е 35 годишен актор кој се бори со години да постигне успех во својата кариера. Поради слабата актерска активност, поголем дел од своето време го поминува со своите деца, Grace и Tucker. Практично, неговата жена Sarah е таа која придонесува за финансиско опстанување на нивната фамилија, покрај татко му на Еидиан - Gabe, кој плаќа за приватното школување на неговите внуци. Но, отткако е дијагнозиран со рак, тој повеќе не е во можност да му помага финансиски на својот син. Невработен, татко му дијагнозиран со рак во доцните етапи и децата кои мора да ги отпише од училиште, Еидиан се наоѓа на раскрсница во животот каде што мора да си ја преиспита својата кариера и односите во фамилијата. Топ филмче, мислам дека Zack Braff завршил одлична работа и во режирањето и во глумењето на Еидиан.

Трејлер.

П.С. Која случајност, во ист ден гледам 2 филмови каде што глуми Jim Parsons. :zelen
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Memento (2000)

http://m.imdb.com/title/tt0209144/

Филм кој ќе ве натера да го уклучите мозокот, затоа и ми го препорачаа мене, за да почнам да мислам. Го сфатив од прво гледање но има некои на кои им треба повеќе пати да го гледаат, а и нормално филмов е тежок за сфаќање. :)

Во филмов се работи за Леонард кој го губи памтењето после повреда на главата додека го истражува убиството на жена му. Сега води еден чуден живот во кој мора да запишува се што му се случува во денот за да не заборави, тука се и тетоважите кои ќе го потсетат ако нешто заборави.
Одлучен да го најде убиецот на жена му, поминува тежок пат додека стигне до целта. Крајот.....

Супер филм озбилно, мислам дека сте го гледале но ете и за тие што не го гледале, симнете го, купете чипс и гледајте го. Ова е еден од тие филмови кои мора да се гледаат барем еднаш во животот.
Нема акција, има само напнати сцени на кои ќе ви пукне главата од мислење. Добро можеби вас не ама мене ми пукна.

Се мислам за оценка која да му ја дадам, дали 9.9 или 10. Ај нека биде 10. :)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп* and Saladin

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Interstellar

McConaughey не го поднесувам баш, ама овде ми беше океј. Anne Hathaway ми е сегде симпатична, па и овде, и покрај тоа шо улогата не ѝ беше нешто посебно. Интересен ми беше пристапот кон прикаската, сите тие sci-fi моменти некако смирени, па остава впечаток дека не се работи за научно-фантастичен филм, туку за онака вообичано збиднување.
Имаше фалинки, но во глобала ме бендиса.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Notorious (1946)

http://m.imdb.com/title/tt0038787/

Кога нема што да се гледа и кога е досадно по дома, нормално се пушта Хичкок за да се ужива малце.
Филмов ми е меѓу 5те најдобри трилери режирани од Алфред. Покрај предобрата режија на Хичкок, ќе уживате и во глумата на една многу убава актерка, Ингрид Бергман. Тука се и Гери Грант и Клауд Реинс, и филмот не може да е лош.

Приказната почнува во Мајами каде таткото на Алисиа е осуден на 20 години затвор поради шпионирање за нацистите. На една забава Алисиа го запознава Девлин, кој е уствари таен агент и е дојден да ја убеди Алисиа да отпатува со него во Бразил и да ги шпионира нацистите.
Неа би требало нацистите да и веруваат бидејќи татко и бил нивни шпион, но дали ќе биде така?
Задачата на Алисиа е тешка и не смее да си дозволи ни најмала грешка. Агентот Девлин се заљубува во неа но дали ќе и помогне ако нешто тргне на лошо?

Нормално одговорот на прашањата ќе го најдете на крајот од филмот. Нека не ве предомислува тоа што филмот е црнобел, баш таквите се најдобри. А и ќе уживате во убавината на Бергман (ова за машките). Сериозно, трилер кој не се пропушта.

Уф ама сакам вакви филмови. :cool:
 

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Вчера гледав доста интересно филмче со Николас Кејџ каде беше во улога на детектив, и сакаше да пронајде една девојка која наводно била убиена за време на снимање на порно филм, или снаф, whatever.

Знам, сиромашна ми е рецензијата, но кое фајде ако Ви го објаснам и спојлерисам целиот филм?
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
The Lone Ranger

Шта речи коју поруку послати осим..... слободно пратете го мозокот на пасење и гледајте интересен филм и со 2-3 до 4 пати смешни ситуации каде ќе се насмеете (барем за мене). Приказната е за еден налудничав индијанец кој како мал го изиграле двајца паметни белци, за еден часовник им покажал каде се наоѓа среброто, а потоа да биде убиено неговото племе. Од друга страна го има Ranger-от каде што сепак не ја спроведе правдата на начинот кој тој целеше. Како бонус и интересно нешто има еден коњ кој веројатно ја изместува границата на мајка природа бидејќи прави чуда, рече Тонто (налудничавиот индијанец).

Kemosabes Ваше е дали ќе го изгледате филмов

 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo

84 sk_Y ^_-

Староседелец
21 ноември 2012
595
825
1,093
The Omen (2006)
Жанр: Хорор, Мистерија.
Натинг спешл, фамилија на која верата ќе сака да и помогне да се справи со ѓаволското дете што е родено во истата.
Детево полека(но сигурно) си го ништи семејното стебло без око да му трепне.

Оценка: 2/10 :sleep
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Rebel Without A Cause

rebel without a cause movie poster.jpg

Џим Старк е млад бунтовен човек кој на моменти иако се чини дека е збунет, сепак знае точно што сака. Сака правда, сака да биде сфатен и подржан од неговите родители (особено од својот татко), сака да постапува правилно (добронамерно) во животот и сака да им помага на тие на кои им е потребна помош. Поради неговата енергична и бунтовна природа, тој и неговата фамилија често се преселуваат. Затоа, тој е секогаш туѓинец кој мора постојано да запознава нови луѓе и да оформува нови пријателства. На првиот ден на училиште во новиот град, тој ја запознава неговата убава комшика Џуди, нејзините агресивни пријатели кои инстантно стануваат негови непријатели и повлечениот тинејџер Плато, со кого се спријателува. Да, главниот лик Џим кој го игра Џејмс Дин е бунтовникот без причина, но сепак (според мене) тој не е единствениот. Сите ликови, исто како и сите тинејџери во реален живот, се борат со секојдневни проблеми и најчесто се несфатени од постарата генерација која ги гледа како бунтовници без причина. Филмот е од 1955 година, но и те како човек може да се поврзе со приказната до ден денес. Одличен филм кој сакав да го изгледам уште многу одамна и сега имав прилика.

Трејлер.

П.С. Не за џабе го сметаа Џејмс Дин за еден од најубавите мажи кои некогаш постоеле, човекот е екстремно симпатичен и шармантен.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Stonehearst Asylum

Еј кој филм тазе дипломиран психијатар доаѓа во една психијатриска болница за да ги стажира методите на лекување. Таму ќе се стекне со вчудоневиденост од тоа како ги лекуват болните. Ќе ја запознае Ева и ќе открие дека всушност вистинските лекари се заложници на лудаците.... 8/10.
 
Последна промена од модератор:

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
The Longest Week

The Longest Week.jpg

Филмов има неправедна 5,4 оцена на IMDb. Conrad Valmont, маж кој е на крајот од своите 30-ти години и кој досега живеел од џепарлакот на своите богати родители во нивниот луксузен хотел во Менхетн, во рок од неколку дена се наоѓа себе си во ситуација каде што станува бездомник, шворц и вљубен. Тие неколку дена се токму оние кои ќе го натераат да се преиспита себе си и што сака од животот. Филмчево има тотална Wes Andreson вибрација!

Трејлер.