Последен гледан филм со рецензија

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Les Miserables (2012)
Les-Miserables-Movie-Poster.jpg

Сакам да ги гледам филмовите откако ќе стивне сета фама околу нив, за убаво да си донесам заклучок дали ми се допаѓаат или не.
Со перфекција од актерска екипа, па и срамота ќе беше да излезеше нешто неубаво.
Познато. Адаптација на Клетници од Иго, претопена во мјузикл.
Безусловната љубов на „грешник“ ко Валжан кон малечката Козета. Обид на навидум бездушен страдалник да ги исправи грешките од минатото. Сета нечистотија на 19тиот век соберена во 2+ часа. Одамна вака филм ме нема дирнато.
Не знам дали тоа што е мјузикл ми остави појак или послаб впечаток. Навистина не знам, но му давам 9/10.

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Only god forgives
Нов филм си мислев кој знае што е ама тапа, не го препорачувам за гледање, по глуп не може да биде
images

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
After Earth - Илјада години по катаклизмичните настани принудени да избега човештвото од Земјата, Нова премиер стана нов дом на човештвото. Легендарниот Cypher Raige се враќа од проширена турнеја на должност на неговиот семејство, подготвен да биде татко на неговиот 13-годишниот син, Kitai. Кога астероид ќе ги удри во летилото, тие се спуштаат на едно земјиште засега непозната и опасна - Земјата. Татко му лежи повреден во пилотската кабина, додека Kitai мора да мине низ непријателска терен за да дојде до сигнал за помош..
....интересно филмче btw :)

After_Earth_Poster.jpg

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
V/H/S - Не знам што ме натера да го погледнма филмчево, абе жива глупост! (facepalm) Група млади провалуваат во некоја куќа за да земат некоја касета...тогаш дознаваат во неа дека има разни случаеви на паранормалност, убиства, вампири, секти, демони...вториот дел е сличен, до сега ќе беше крајот на светот ако беше така! (facepalm)

vhs.jpg

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
Bait (2012) - Негде во Австралија во едно мало гратче со убава плажа се случуваат чудни работи. Кучиња завииваат, галеби и птици се движат во еден правец...додека купувачите имаат нормален ден во еден супермаркет кој се наоѓа блиску до крајбрежјето се случува земјотрес кое го предизвикува катастрофалното цунами. Целиот град е уништен, неколкуте преживеани купувачи во маркетот се заробени и наоѓаат излез пред да нарасне нивото на
водата....но не знаат дека во водата ги очекува ручек!
Филмчево не е лошо (y) 4/5 го оценувам П.С. најдобар беше моментот кога ја спржија последната ајкула :rofl
Bait_Poster-27x39-01.jpg

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Ете го изгледав и јас филмов и по тоа што слушав ептен различни мислења, едни кажуваа дека е ептен ср**е, други дека бил чиста десетка, мене ми беше онака на средина да не речам и се согласувам со првиве. Имаше моменти каде што се досадував и малце повеќе каде што си викав е ова не им требаше (како сцената каде девојкава мастурбира со крст) ама имаше и моменти каде и се насмеав, дури два пати : ))
Го препорачувам за некој што сака пародии од типот Meet the spartans, а за оној што сака квалитетна комедија и баш не.
A Haunted House

(пародија на paranormal activity)
images

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Scooby Doo
Stage Fright

Многу интересно филмче,мене ептен ме заинтересира.Почнав да го гледам поради моите помали братучеди,арно ама ним им здосади а јас тотално се внесив во приказната.Скуби дружината оди во Чикаго каде што треба да се одржи едно шоу во кое се избираат таленти,а во кое пријавени се и Дафни и Фред. Но кога ќе стигнат таму сфаќат дека нешто не е во ред,сите се напнати и дознаваат дека главниот организатор бил нападнат за потоа да добие заканувачка порака дека ако Кристи не победи во шоуто,сите ќе платат.Кристи е мало русокосо девојче,понекогаш доста нервозна и разгалена.Таа има и прекрасен глас,па сега тука се наметнува прашањето зошто човекот со маска сака баш таа да победи?Дали можеби тој е некој нејзин близок?

Scooby-Doo-Stage-Fright.jpg

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Planet of the apes

Филмов е малце стар но вреди да се погледне,затоа што пресвртот на крајот е премногу добар.Во филмот иначе се зборува за 4ца астронаути кои се спуштаат на непозната планета на која живеат мајмуни кој можат да зборуваат,користат оружје и се што прават луѓето уствари но исто така има и луѓе кои работат секакви тешки работи.
Еден од астронаутите е заробен од мајмуните и му прават операција за да не може да зборува,потоа тој дознава дека мајмуните кријат некаква тајна во врска со планетата и се обидува да дознае но и да избега.
Малце сум глуп за рецензии и не знам баш што да напишам,ама филмов мора да се погледне.Само тој што ќе го гледа нека не гледа на интернет каков е крајот затоа што е премногу добар и треба цел филм да се гледа.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Trance
Прочитав некаде препорака ама не ме воодушеви зошто на пола филм откриваш што ќе се случи на крајот. Нејсе малку за приказната главниот лик ќе украде вредна слика но ќе се спречкат со партнерот и тој ќе го загуби памтењето. Единствен начин за да се дојде до сликата е тој да се сети што се случило. Единствен начин е хипнозата и сега не би сакал да ви го расипам филмот погледнете го. Според мене за тепање време е добар ама не е ништо посебно. Оцена 6/10 имаше и многу фантазија.

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
Mine Games - На една група млади пријатели ќе им се стори едно неразбирливо откритие во еден напуштен рудник, но колку повеќе тие се обидуваат да си ја променат иднината, толку повеќе се запечатува нивната судбина.
...без везе филм (think)

Axfi7x7CMAAIz4G.jpg