Последен гледан филм со рецензија

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
The Dictator
Комедија што мене многу ми се допадна и убаво ме изнасмеа.
Диктаторот Адмирал Генерал Аладин (Саша Барон Коен) - големиот лидер ќе направи се за да го спречи доаѓањето на демократијата во неговата земја Вадија.
Низа урнебесно смешни случки и заплети низ неговата мисија и борбата да си го врати изгубениот идентитет, се до неговото заљубување во Зои која е борец за човекови права.
Уште од 2007ма не сум гледала добра комедија, па затоа ќе и дадам едно 9че.
images

• Ми се допаѓа
Реакции: Aquarius and Kitty

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Heavenly Creatures (1994)
index.jpg

Ова е култен филм на Питер Џексон, го имам гледано одамна, ама синоќа му се посветив онака поштено (wasntme)
Филмот е инспириран од вистинска приказна која се одвивала во периодот помеѓу 1952-1954 год. Станува збор за младата Џулиет која со своето семејство се преселува во Нов Зеланд, каде во женската католичка гимназија во која посетува настава се запознава со Полин, нејзина врсничка со која и покрај класните разлики стануваат пријателки.
Нивното пријателство преминува во еден налудничав, нездрав, посесивен однос во кој стануваат зависни една од друга и почнуваат да живеат во некој свој свет каде нема место за оние кои „ го попречуваат“ нивното посебно другарување...

Филмов мора да го гледате, актерската изведба на Кејт Винслет и Мелани Лински е зачудувачко неверојатна ( а, прв пат се појавуваат на филм), номиниран бил за Оскар за најоригинално сценарио и дефинитивно не е за деца под 16 години.

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
Lincoln ( 2012)
Director: Steven Spielberg
Stars: Daniel Day-Lewis, Sally Field, Tommy Lee Jones.

Оваа биографска историска драма сместена во периодот на Големата цивилна војна помеѓу Југот и Северот во Америка ни го носи одблизу крвопролевањето помеѓу истиот народ со различни каузи и гледишта. Робовите на средина...за прв пат во историјата на црниот народ , повторно со одлука која е сепак во рацете на белиот човек , дали конечно ќе ја добијат слободата , слободата да Бидат луѓе....Како главен момент во овој филм се јавува претседателот Абрахам Линколн , и филмот е повеќе свртен кон претставување на самиот Линколн , како претседател притиснат од милиони страни, така и неговиот карактер и човечност одликувани со висока свест и мудрост и од друга страна одличната правничка способност да ги истера работите до крај. Да не ја заборавам и семејната страна на Линколн и односите со неговата сопруга чии што стравови и губитоци низ животот влијаат директно низ посветениот сопруг и татко. Овој филм е богат со одлична ама одлична глума на секој еден од ликовите, Даниел деј Луис во главната улога го донесува Линколн извонредно( заслужен оскар ), сценографија , костимографија изработено перфектно...овој филм навидум досаден за многу луѓе кои што не поднесуваат историски филмови , знае да ги привлече и нај скептичните лица.. .а тоа се должи токму на неверојатниот интересен карактер на главниот лик. Погледнете го овој филм, ќе се изненадите пријатно .)

MV5BMTQzNzczMDUyNV5BMl5BanBnXkFtZTcwNjM2ODEzOA@@._V1_SY317_CR0,0,214,317_.jpg

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
Tremors (1990) Некаде во Невада на едно мало населено место се случуваат чудни вибрации под земјата и исчезнувања на некои населеници. Набрзо дознаваат дека не се земјотреси, туку изумрени суштества кои предатирале пред диносаурусите што е чудно да немаат очи, ловат по звук и се движат под земјата како црви. Мене искрено највеќе ми се допаѓаат првите два дела, останатите ми немаа смисла некако...шо знам :^)

tremors.jpg
search

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
The Cold Light Of Day

TCLOD.jpg

Филмчево е типична крими/акција каде што главниот лик треба да го спаси своето семејство кое е киднапирано, во замена за една мистериозна актовка која неговиот CIA агент татко ја украл. Не сум многу по вакви филмови, али ми се допаѓа пред се локацијата на филмот - Мадрид и добрата екипа на глумци.

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
Умрев од смеење како и од првиот дел :rofl
Gru е регрутиран од страна на "Лигата за борба против негативеци" да помогнат во справувањето со моќен нов супер криминалец.
despicable-me-2-poster.jpg

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Olympus has fallen
Ептен ми се допадна филмот, макар што нереален и наликува на фантастика, неверојатно е до толку цела американсла војска да не е способна да влезе во Белата куќа, и така лесно да влезат корејците, ама ок беше како на филм нели..Глумците закон.
olympus_has_fallen_ver10.jpg

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
Гери Лејн вработен во ОН го преминува светот во трка со времето за да спречи пандемија од зомби, која и се заканува на самото човештво.
4/5 би рекла (y)

brad-pitt-world-war-z-poster-01.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Oleri

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Last naight
Филмов е незанм катастрофален зборува за неверството и има многу глуп концепт и крај .

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Dead Shadows
Малце глуп оти беше на француски и некако без везе..се работеше нешо као со крајот на светот комета падна и се разруше луѓето се претвораја во "чудовишта"..