Последен гледан филм со рецензија

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
The Last Unicorn - Храбар еднорог и еден магионичар се во борбата со Царот на Злото, кој е опседнат да ги фати сите еднорозите во светот.
Прекрасно филмче, ми го разбуди детството :sram

last unicorn poster.jpg

Препознатлива

Истакнат Член
27 јуни 2012
119
94
328
The Bling Ring

Филмов е инспириран од вистински настан и според мене оценката што е на имдб 6ка е и реална оценка и не би дала повеќе. Музиката во филмов е одлична, исто така и облеката. Очекував многу повеќе од филмов, али ете некако фалеше нешто и неверувам дека би го гледала повторно.

• Ми се допаѓа
Реакции: foREVer

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Pain & Gain
- добра актерска екипа ама филмот искрено не го ни догледав до крај, не ми беше тоа што треба да излезе од нив.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Се канев не знам колку време да го гледам, ама некако не ми беше по мерка, па деновиве не можев никако да најдам друга комедија па се решив да го погледнам. Можеби малце го потценив филмов, ама сепак не ми е нешто посебно.
Од мене има 6/10.
Step Brothers
images

Двајца дебили, под еден покрив после запознавањето и бракот на мајката на едниот и таткото на другиот.
Несозреани, смотани, недисциплинирани, ужасни и невозможно неподносливи тинејџери во тела на 40 годишни мажи...

Го препорачувам ако стварно немате нешто друго во план за гледање. Ќе ве насмее на некоја сцена, не дека е тоатален промашај, ама не е комедија по мој вкус!

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
По препорака на Nujabes на мојата молба за некој филм зашто се пробудив во 4 насабајле и сон не ме фаќаше го добив за предлог BLAKE SNAKE MOAN.
black_snake_moan_2_klein.jpg

black_snake_moan_1_klein.jpg

black_snake_moan_3.jpg

Главни улоги Семуел Џексон (го знаеме сите),Кристина Ричи (од Адамсови Среда) и Џастин Тимберлејк (овој па ептен сите го знаеме иако не има ептен јака минутажа)

Дејствие во филмот е како Џастин сака да оди во платена војска а девојка му Кристина го преколнува да не иде.Овој сепак оди арно ама Кристина си е мераклика и секој во градот ја има кога ќе посака.Семуел (ако не му го пишувам правилно името простете) го остава жена му и се мажи за друг.Останува сам на стари години.Во сплет на околности се спојуват тој и Кристина.Ова е драма...задржува внимание,има блуз моменти и има момент за размислување кој самите ќе го препознаете ако го погледнете.Оценката му е 7 на имдб па и мислам дека е заслужена.

Да додадам само дека глумата на Кристина е многу лоша според мене,а Семуел се надминува.Џастин па и не глуми така лошо можам да кажам.

• Ми се допаѓа
Реакции: Viktor k

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
The Stranger within
интересна приказна испреплетена со неизвесност до самиот крај. Убавата и богата глумица е киднапирана од еден манијак. За неколку дена ја пронаоѓаат но нејзината психичка состојба е малку нарушена. Нејзиниот сопруг познат психијатар ја носи во една вила на еден остров каде што треба да се грижи за неа и да поминат некое време сами.
the-stranger-within-2013-dvdrip-xvid-unique-img-3677530.jpg

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
This Is The End (2013) - Додека познатиот Jay Baruchel присуствува на една забава во куќата на James Franco, Seth Rogen, Jonah Hill, Rihanna, Emma Watson и многу други познати личности се соочуваат со апокалипсата.
П.С. ...филмчево е полно со заебанции! :rofl

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
Riddick (2013) - Оставен и понижен на една пуста планета, кој се сретнува помеѓу вонземјанската раса на предатори. Освен со преживувањето сам на таа планета, заедно со новото милениче, се справува за одмазда од оној кој го предадел!
Морам да признам дека Вин Дизел секогаш изненадува, но како Ридик (muscle) мммм sexy :D

Riddick-Movie-poster.jpg

еве му го миленичето :D
a7c549ff1c03ec0ad0fe02b84435a84d.jpgriddick-and-dog.jpg

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
The Emperors New Groove

Незнам како сум го пропуштил ова :pos:премногу е смешен и со силна порака. Накратко за приказната императорот Куско ќе биде претворен во лама од неговата соработничка Џазма. Тогаш самобендисаниот императот ќе научи многу битни лекции од кој највеќе ми се допадна тоа никогаш не го потценувај мислењето и помошта на другиот. Оцена 8/10

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
The Big Wedding - многу добра актерска екипа и уште подобра комедија. Цела фамилија се собира за венчавката на синот и брат. Сега ќе се откријат тајните, кој со кого и како изневерувал, ептен убаво филмче.
The-Big-Wedding1.jpg