Последен гледан филм со рецензија

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013) - Ивица и Марица се ловци на награди кои ги праќаат да ги убијат вештерките од целиот свет. Според легендата Крвна Месечина братот и сестрата ќе се соочат со нова форма на злото кои би можеле да им се одржи како една тајна за нивното минато...
интересно филмче :) филмов раскажува што понатаму направиле Ивица и Марица (како деца) откако ќе ја убијат вештерката кој ги заробила во куќата од слатки...и од таму почнува сторијата на филмот ;)

Hansel-Gretel-Witch-Hunters-One-Sheet.jpg

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
The Joneses -
тие се скриени маркетинг агенти кои за да ја зголемат продажбата на производите се преставуваат како фамилија. Сите успеваат да се наметнат во околината, но не е се секогаш розево. Следуваат пресврти. Многу многу добар и интересен филм.
the-joneses-movie-poster.jpg

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
The Removed (2013) - Група студенти се регистрираат за она што им се чини како едноставно платени за истражување во медицината, тие наскоро сфаќаат дека нивните животи се во опасност. За жал предоцна дознаваат и дека се дел од еден експеримент кој го врши владата..
солидно хорор филмче :p

TheRemoved-Poster.jpg

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
The Town - Долгогодишен крадец се обидува да ги балансираат своите чувства со една соработничка од банката која е поврзана со банкарскиот менаџер за да ја ограбе банката...но еден агент од ФБИ е во потрага по него како и по неговиот екипаж...

a25565t96oq.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Viktor k and maarrkooo

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Puncture (2011)
puncture-movie-poster.jpg

Со Крис Еванс би гледала и досаден, цензуриран порнич од 80ти, макар имал и мулет фриз, или долгометражен турбо-фолк спот со крвава „музика“. Е!
Ништо посебно, ама океј ко за independent филмче.
Мајк и Пол се адвокати кои преземаат случај на болничарка која случајно се заразува со ХИВ преку игла од болен пациент, и потоа батициве се обидуваат да наговорат што повеќе болници да воведат нови, посебно дизајнирани, безбедни игли. Тук и таму им настануваат збрки и притисоци, и тоа е тоа. Крајот сами видете си го ако е некој заинтересиран. Интересно е што и самиот Мајк (Крис) е наркоман. Просечна 6.5 поради него. :gladen

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
The Mortal Instruments: City Of Bones - Кога нејзината мајка исчезнува, Клери дознава дека таа влегува во светот на воини кои го штитат нашиот свет од демоните...што прилично само она ги гледа. Таа се придружува со други како неа за да го спречат Злото.
Филмчево е мој тип...и нормално за оние кои сакаат scfi.. ;)

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Соба со пијано
Ме убедија друштво да го гледаме филмов во кино.Секс сцени и трагедии еден куп,типично за македонските филмови.Повеќе приказни ни се прикажани низ луѓето кои пристојуваат во еден хотел,во собата со пијано.Мене најмногу ме интересираше како ќе заврши приказната на еден млад брачен пар,чија судбина ми беше најреалистична.Имено,тие се мошне сиромашни,девојката заработува колку што може а дечкото чека да му падне нешто од небото.

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
Man Of Steel - Еден млад патувачки работник е принуден да се соочи со неговото тајно вонземско наследство, кога Земјата е нападната од страна на членовите на својата раса.
Емотивен филм, но лош римејк! :nah

2u78ta1.jpg

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Hard Candy (2005)
IMDb rating - 7,1

hard_candy.jpg

Ловецот ја потценува својата потенцијална жртва и улогите се менуваат.

Добро филмче, не баш нешто многу посебно, ама вреди да се погледне посебно ако сте љубител на филмови со малкубројна актерска екипа - во случајот двајца. Ми го предложи личност на која многу и верувам за филмови, па затоа може очекував многу повеќе од филмот.
Во глобала е ок, му давам 6,5.