Последен гледан филм со рецензија

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Hotel Transylvania -
Во местото каде вампирите и чудувиштата живеат во својот мир, доаѓа човечко суштество кое ќе им го смени начинот на живот на сите. Колку се смеев на филмот, преубав е 10/10
51aVWU-UoqL._SS500_.jpg

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Abduction
Нејтан е младо момче, средношколец кој случајно на интернет наога една страница за исчезнати деца и се препознава таму. Пред да добие објаснување од луѓето кои што го израснале кои се и зошто не се тие негови вистински родители, тие ќе бидат убиени. Понатаму следи расплет на дејствието, кој е Нејтан. Ептен добар филм 10/10
abduction-2011-poster-3.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Gemini, Selma and foREVer

Largo

Полноправен Член
15 јануари 2013
90
97
18
images

Иако се обидуваа да го претстават на некој начин како комедија.....сепак не е.Инаку се најавува крја на светот од удар на астероид па така целото човештво се подготвува за крајот.Луѓето купуваат скапи работи одат кај сакаат и со кого сакаат.Дејството се врти околу еден човек кој е напуштен од енговата жена па ќе се запознае со неговата комшивка со која ќе имаат незаборавно патување.
Но од целиот филм мислма дека крајот е најдоброто

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Skyfall
MV5BMjM1MzMzOTA3MV5BMl5BanBnXkFtZTcwOTE3NzA1OA@@._V1._SY317_.jpg
Пред некој ден го гледав, 9 според мене, не ми се многу допадна приказната, ефекти одлични, и некои сцени беа wow. 2 саати како ништо поминаа.

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
70206133.jpg

Јас едноставно умрев од страв.Крај.Вечер го преместувам кревет у на мама и тато собата и таму ќе спијам еден месец.Пострашен филм немам гледано.10/10
Еден млад адвокат патува во зафрлено село каде што тој открива дух на презирана жена која го тероризира локалното население.

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Клип,српски нискобуџетен (је*оте нискобуџетен,филмот изгледа ко да е сниман со ВГА тостер) филм што треба наводно да ја прикаже српската младина. Изарчив 95 минути од животот на ствар што секојдневно ја гледам околу мене. Причата е за една српска тенеќарка по име Јасна,исфрустрирана мала со татко болен од леукемија,што иде на онакви кафански јебо-шмрко партис и е лудо заљубена у еден шуплив сурат од нејзин клас што наводно ја сака,со него почнува да се пијанчи,шмрка,дува и снимаат клипови како се "чешкаат". Се на се,тотален ужас,квалитет 0,глумење 0(не дека глумат,само го праат тоа што вообичаено си го прават),нема никаква поука. Ако некој мисли да го гледа,нека не се мачи.

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
A Thousand Words. Џек е еден од оние луѓе кои се јаки на зборови, но не и на дела. После обидот да склучи договор со еден гуру, го чека непријатно изненадување... Главна улога Еди Марфи, значи мора да има комични елементи, иако не е баш комедија филмот. Убава порака има на крајот.

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
The Tourist. За тепање време убав, само не знаев дека бил римејк на некој француски филм, да знаев прво оригиналот ќе го гледав.
Поранешен приватен банкар украл голема сума на пари од човекот за кој работел(во филмот го нарекуваат гангстер), па сега него го бараат и „гангстерот“ и полицијата. Девојката (како и во секој филм) се обидува да го спаси, па вовлекува еден случаен турист во целата бркотница...
Британскиот акцент на Џоли е laaaaaame. А и Деп има една реченица демек со британски акцент, и неговиот е многу lame.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Последен филм што го гледав е Captain America: The First Avenger . Како обожавател на нереални филмови, филмови работени според стрип, лимонатки за опуштање, филмов ми се допаѓа. Крис Еванс ми е погоден лик за Капетан Америка, а и останатите актери се погодени. Посебно Вивинг како негативецот Шмит.
Филмов како што кажав е лесен за гледање па нема потреба од многу тупачење. Се работи за Стив, слабичко момче кое сака да се пријави во војска, но поради висина, тежина, астма и уште многу други проблеми постојано го одбиваат и една вечер ќе го прими еден научник кој ќе го сака за свое експериментално заморче. Така настанува Кап. Америка... И да не раскажувам многу, кој не го гледал, нека го гледа и нека процени. Од мене оцена 7, најмногу поради тоа што штитот прво му беше во форма на амблемот на Јуве, т.е. никаков, облеката не ми се свиѓаше и уште некои пропусти за кои немам време сега да ги објаснувам, па ќе се навратам некој друг пат. :)

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Shes out of my league
Ептен добра романтична комедија, во животот на едно неатрактивно момче со изгубена самодоверба налетува премногу јака и згодна женска која се заљубува во него.
images