Омилени цитати (со наведен автор)

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Тешко е да живееш за ден кој не знаеш дали ќе дојде, денот кога повторно ќе ја видиш. Тешко е кога си само и кога ти недостасува нејзиниот глас, допир, лице, насмевката, кога ти недостасува особата која била твоја поубава половина. Тоа е многу тешко мои драги пријателчиња и на никого не би му го посакал тоа тажно чувство. Затоа што таа болка ... не е болка за нас луѓето ...

• Ми се допаѓа
Реакции: 048

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Да очекуваш луѓето да бидат фер кон тебе само затоа што ти си фер кон нив, е исто како да очекуваш лавот да не те изеде тебе само затоа што ти не јадеш лавови!!!:|

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Добра сум, но не сум ангел. Правам гревови, но не сум ѓавол. Јас сум само мала девојка во големиот свет која се обидува да пронајде некој да сака.Marylin Monroe

InnaLaurie

Истакнат Член
12 март 2012
281
322
363
31
На некој пуст остров
Го сакав и не чувствував потреба да го изневерам. Го читав Кундера и добив желба за љубовна авантура. Го изневерив со три епизодни личности. Уживав во моментите на страст... и толку. Не ми значеа ништо повеќе. Го сакав и понатаму со истиот интензитет. Првиот пат не дозна. Сè си беше нормално. Ме сакаше. Вториот пат повторно не дозна и повторно сè си беше исто - љубов бликаше меѓу нас. Третиот пат од љубопитност како ќе реагира му кажав за сите мои неверства. Ме напушти. А јас бев истата целото време. Цело време го сакав само него...

• Ми се допаѓа
Реакции: Oleri and Scars

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
"Words have the power to both destroy and heal. When words are both true and kind, they can change our world."
- The Buddha

"All the world's a stage, And all the men and women merely players. They have their exits and their entrances; And one man in his time plays many parts."
- William Shakespeare

"If in other sciences we should arrive at certainty without doubt and truth without error, it behooves us to place the foundations of knowledge in mathematics."
- Roger Bacon

"For everything there is a season and a time for every purpose under heaven."
- Ecclesiastes

• Ми се допаѓа
Реакции: Bibi@ and Hip.Hop_MKD