Омилени цитати (со наведен автор)

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
„Никогаш не кажувај ги своите проблеми на никого. На 20% од луѓето не им е гајле, а на останатите 80% им е мило што ги имаш.:)

• Ми се допаѓа
Реакции: 048 and UnFleur

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Да освоиш ЖЕНА не е тешка мисија, но да ја натераш жената да размислува за тебе и со време цела да ти се предаде е тешка... но, не и невозможна мисија ако си полн со ЉУБОВ !!!

• Ми се допаѓа
Реакции: 048

InnaLaurie

Истакнат Член
12 март 2012
281
322
363
31
На некој пуст остров
Таква сум јас. Променлива. Менувам расположенија неброени пати во деноноќието. Затоа имам само многу малце блиски луѓе. Па кој нормален би можел да ме трпи? Ама ако, баш е супер тоа, ме радува. Останатите ми се глупави секако. И како тетка на клупа пред зграда сред лето, ги оговарам. И им се потсмевам. И променлива сум и злобна. Вистинско ѓубре. И додека плачам, и додека носам штикли, останувам на своето. И да ми се скрши едната штикла, и да одам како шатка, и да ми е непознат патот, и да се сопнам од камен, пак останувам горда.

Лејди М

Нов член
20 април 2012
16
15
3
39
Скопје
“I was making scrambled eggs smothered in Tabasco, his favorite, when he told me about Stephanie. The way she made him laugh. The way she understood him. The way they connected. I pictured the image of two Lego pieces fusing together, and I shuddered. It’s funny; when I think back to that morning, I can actually smell burned eggs and Tabasco. Had I known that this is what the end of my marriage would smell like, I would have made pancakes.”

Sarah Jio - The Violets of March

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
„Секогаш ми се чини како да се трудам да станам некој друг. Како да сакам да најдам некое ново место, да фатам нов живот, нова личност. Тоа е веројатно дел од растењето, но и обид повторно да се измислам самиот себеси. Да станам поинаков јас, би можел да се ослободам од се. Сериозно верував дека можам да избегам од себеси - само ако се потрудам. Но секогаш завршував во ќорсокак. Каде и да одам, секогаш завршував како ЈАС. Она што недостига никогаш не се менува. Околината можеби се менува, но јас и натаму сум истиот стар препотентен ЈАС. Истите елементи што недостигаат ме мачат со глад што никогаш не можам да ја задоволам. Мислам дека тоа е и најблиску до дефиницијата за мене - недостигот како таков.“

-Харуки Мураками (Јужно од границата, западно од сонцето).

Blondie

Староседелец
19 февруари 2012
612
1,085
1,093
„Моментот кога ќе застанеш да размислиш дали навистина сакаш некого или не, веќе си престанал да ја сакаш таа личност засекогаш.“
„Човекот е морално животно оставено само на себе во неморален универзум и осудено на конечно постоење со никаква друга намена освен да го одржува природниот циклус на видовите.“

• Ми се допаѓа
Реакции: UnFleur

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
  • Не е сиромашен оној кој сонува туку тој што никогаш не сонувал.
  • Љубовта е триумф на фантазијата над интелегенцијата.
  • Пред да се посветиш на иднината треба да се договориш со минатото.

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
tumblr_m2whoyydc31roznxro1_500_large.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Hip.Hop_MKD