Музички инструменти

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Знаете ли да свирете на некој инструмент? На кој инструмент би сакале да се научите да свирите?

Јас знам да свирам н апиано но одамна немам нешто отсвирено :rolleyes:, моментално учам да свирам гитара, научив некој акорд, само треба повеќе вежбање, а мене ми е онака за забава. :)
 

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Пиано свирев како мал 4 години нижо. После по дома нешто експериментирав, денес со обврските во меѓувреме го подзаборавив пианото, но имам голема желба да се вратам. Гитара имам пробано, не иде па не иде. Можда затоа што сосема друг систем на свирење е, шо знам. А имам огромна желба да научам флејта или кавал.
 

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
И јас завршив нижо музичко, ама изгубив желба за пиано. Сакам да научам и на тапани, мислам дека е лесно. :D
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: 9gagger

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
И јас завршив нижо музичко, ама изгубив желба за пиано. Сакам да научам и на тапани, мислам дека е лесно. :D
За тапани побитен момент е мислам да имаш чувство за ритам. Пракса да, но со тоа не се напреднува туку повеќе се оддржува чувството.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: 9gagger and Selma

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
не свирам на ништо иако имам гитара дома, се нафати еден другар мој да ме научи ама јас сум дрво не сфаќам...
 

Elizabeth Bathory

Истакнат Член
13 февруари 2012
353
406
363
Skopje
dia3bb_v5-81aeb44151f2db5dc92759ed9c517927.jpg
Сакам да научам...:skip
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: street_chic and Marrie

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
Имам одено 8 години на музичко, како мала, на пиано, но и јас како другите ја изгубив желбата... а сакам да научам тапани и гитара :)