Личен дневник

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Уште една успешна соработка, уште еден чекор нагоре по скалата на успехот. Пресреќна сум и како и секогаш сакам уште повеќе и среќа и успех и соработка.
Само убавини да ме пратат и мене и луѓето околу мене, а љубоморни имало и секогаш ќе има, ама ако и тие се дел од успехот.
И така чекам Понеделник и ништо нема да е исто. Премногу адреналин, помалку серотонин, ама ќе биде прејако и непредвидливо. Уште една година ќе е на тестирање на психата и интелектуалниот капацитет. Looking forward to that, cheers.. штета што нема мартини во овие смајлињата :kafe

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Се прашувам до кога ќе ја трпам шефицата?
До кога ќе тапкам во место со работата?
Нешто ми кажува да верувам во себе и да дадам отказ.
Нешто ми кажува дека ќе ми се пружи шанса подобра од ова што го работам. Нешто ми кажува дека не припаѓам таму.
Неможам да се осмелам на таков ризик.
Слепо да му верувам на животот?
Храброст ми треба.
Не ја мразам шефицата. Ја разбирам. Постои некој над неа кој го очекува истото од неа што и таа од мене. Меѓутоа притисокот е преголем.Ме истоштува таа работа. Ми ја цица сета енергија.
Сакам да пишувам неможам. Со месеци немам ниту една поема напишано.
И тоа не ми се допаѓа.
Не ми се допаѓа ни што морам да работам иако малиот е болен. Глупачата ми вика да сум нашла некој кој ќе ми го чува детето. А како да го платам тој некој?
Веќе со месеци чекам да ми ја зголемат платата,но ништо не се случува освен глупави изреки.
Претходниот месец ми ги скратиле премиите.
Повторно изреки.
А јас во себе мислам само на тоа да бидам финансиски обезбеденада има малиот за јадење,облека и се што му е потребно за живот.
Се плашам да не останам без работа.Да бев сама немаше да биде важно.Ама сносам одговорност..
Од социјално да живеам,да седам дома..... Не сум тоа јас.
Незнам каде понатака.
Знам само дека чувството да си одам од таму е се посилно...
Да му верувам ли слепо на г-дин живот?
Или да газам по сигурно тло?
Можеби еден баланс измеѓу двете би била најдобра идеја,ама ај каков баланс.
Можеби некој спонтан план Б,што го немам...

• Ми се допаѓа
Реакции: Pica pica and Prashina

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
Нема потреба од некој посебен коментар ... како што се вели, 1 слика, 1.000 зборови.

poster-it-s-not-over-until-i-win-motivational-poster-3.jpeg

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Прекрасен септемвриски ден.
Да бев во канцеларија немаше да ги уживам зраците на сонцето.
Ама не сум во канцеларија туку седам на балкон и пијам кафе.
Малиот е болен и земав боловање заради него.
Вчера и реков на шефицата дека е болен и дека немам никој кој би можел да го чува..
И ја објаснив ситуацијата а таа ме стави во состојба да бирам велејќи:
Те очекувам утре на работа.
Изјавата ми дојде во стилот на:
Бирај или работата или малиот,не ме интересира ништо,снајди се.
Ги ставив наочарите велејќи и:
Аха,во ред!
И си отидов.
Јасно ми беше дека тоа е тоа.
Дека е крај на тој капител и дека не само моите чувства, туку и самиот живот ме тераат да ја променам насоката.
После тоа седев дома тупејќи си ја главата, како,што, немајќи идеја како понатаму.
Утрово,само што се разбудив знаев што сакам и каде да се движам понатаму.
Одеднаш како гром од небо имав нова визија,нова стабилна идеја, нова перспектива за мојот живот која ќе ја следам и реализирам.
Се одлучив за малиот.И се одлучив повторно по незнам кој пат за себе.
Се останато би било погрешно.
Се останато, сите изреки зошто не би успеала ќе беа лаги со кои ќе се тешев да би останала во комфорот зона која некогаш ми беше предизвик да ја освојам
И сега кога од предизвик постана монотонија...време е да се движам понатаму.
Некако верувам во себе.Таа самодовербата ми се зголемува после секој успех или неуспех.И во двата случаи учам.
Се повеќе и повеќе да ми е јасно дека можам многу повеќе да дадам од она што сега го давам,дека во себе чувам неискористен потенцијал.
И дека заслужувам многу повеќе од она што го добивам.
Не се работи за материјалното,не мислам на пари,затоа што парите и не ми се некоја мотивација..се работи за благодарност,за задоволни од моето делување лица,кои не ги добивам од моите шефови.Никогаш не им е доста.Бараат се повеќе и повеќе а не се во состојба да дадат и тие.
Како и да е,fuck this shit work.
Знам дека во блиската иднина ме очекува нешто многу подобро од фирмата во која работам.
I 'm on my way.
Ве гушкам.

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Некое посебно чувство е кохезијата на спритуалноста и егото трансформирани во симетрална рефлексија. Креира потентна нирвана која чекори врз патеките избраздени во очите до надворешниот свет и се враќа назад, така едноставно како мека композиција со метални ноти на самото постоење, хазардна игра во која добиваш и губиш дел од себе во истиот миг, секако добри есенски денови кои го рабат новото руво на кловнот без маска во огледалото на златното сонце натопено со бојата на изморените лисја од сегашноста.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
И кога ќе помислиш дека е се во ред... бум се враќаш на почеток. Се изморив веќе да талкам во место, се изморив да мислам дека може да биде подобро, а ништо добро да не се случува, само се прашувам до кога ќе издржам, кој прв ќе попушти јас или тие? :/
Што толку згрешив во животот, што, кога, како? Знам не сум безгрешна но бев и имав надеж, а сега ништо нема.
Да ти се сневиди животот, да можев да бирам не би избрала да сум жива ни за 100 животи!

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and malo

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
12821415_454826921385348_8369633895340011248_n.jpg

Ок, не сум на лева нога станата, и сум цела позитива, денешниов ден ќе е интересен (pivo)
И узпат еден поздрав до сите мои хејтерчиња, колку повеќе ме зборите, толку повеќе дигате прашина зад мене, ви благодарам што сум ви толку приоритетна личност во вашите (неисполнети) животи :D

Посвета од @Beauty&Beast до нив :giggle

Falanga

Истакнат Член
10 април 2016
350
293
173
43
И узпат еден поздрав до сите мои хејтерчиња, колку повеќе ме зборите, толку повеќе дигате прашина зад мене,
Кој е тој толкав мангуп тебе да те хејта а бјути енд бист all-in-one?

• Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Душичке, сакам да ти кажам дека сум скршен од болка. Немаш поим колку ги презирам сите нив, ти ветувам дека секој ден ќе се молам да бидат несреќни се до крајот на нивните ефтини бедни животи. Секогаш добрите патат. Таков е животот. Али не сакам да изгубам надеж. Знам дека ти е тешко и срцето ми се кине само кога ќе помислам кроз што се мораше да поминиш. Мразам што живеам во ваков свет. Мразам што луѓето се толку злобни. Како стареам сфаќам дека луѓето не се ништо повеќе од едно обично срање.
Не се предавај, ти борцу. Се надевам дека ќе те видам пак, а до тој ден ќе се молам. Без разлика што и да се случи, нема да те заборавам.

• Ми се допаѓа
Реакции: malo and Prashina