Се’ потешки времиња идат, се’ повеќе нервози, стравови, падови и разочарувања. Просто не можам да се сфатам сама себе. Еден ден сум оптимист и полна со волја за живот, а веќе другиот ден целиот тој оптимизам отпливува далеку од мене и ме остава во море од песимизам. А денес е еден од оние денови кога станав полна со енергија макар што како Рациновата Ленка на налани отидов тутун да берам, но како одминува денот мислите ми ја тепаат психата и мислам дека ништо не е вредно да се живее. И тогаш слушам некоја песна која ми го крева расположението, но сепак некаде во потсвеста ми ѕвони прашањето Како да се продолжи напред?
Never give up it's such a wonderful life.. Така е тоа во песните но реалноста е многу поинаква. Ги гледам моите како едвај се обидуваат да сврзат крај со крај и срцето ми се кине и понекогаш жалам затоа што знам дека најголемите трошоци се за мене. Факултет, книги, испити, автобуски билети..
Можеби парите не се потребни за човек да биде среќен, но и те како се потребни за да опстане на денешниов свет..
Never give up it's such a wonderful life.. Така е тоа во песните но реалноста е многу поинаква. Ги гледам моите како едвај се обидуваат да сврзат крај со крај и срцето ми се кине и понекогаш жалам затоа што знам дека најголемите трошоци се за мене. Факултет, книги, испити, автобуски билети..
Можеби парите не се потребни за човек да биде среќен, но и те како се потребни за да опстане на денешниов свет..