Кој е најдобриот совет кој сте го добиле?

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
Професорката по клавир пред настап секогаш ми велеше да си го кажувам ова,за да ми ја убие тремата : Јас можам! Јас знам! Јас ќе успеам!
Сега ми стана еден вид навика...по природа сум човек кој нема многу самодоверба и тоа понекогаш смета..но секогаш овие зборови повторени неколку пати во себе ми помагаат!

• Ми се допаѓа
Реакции: Dionaeam

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
Па, мислам дека насловот е јасен: кој е најдобриот и најкорисниот совет кој сте го добиле досега и кој ви го дал?

-Сите денес те сакаат и те бараат додека имаат интерес од тебе, не верувај секому-од татко ми.
Don't worry be happy , синко опасно е да си во право кога државата не е у право и да гледаш да не отидеш у затвор еден ден може и предолг да биде

Ballet is my life

Истакнат Член
9 јуни 2018
298
106
353
Од мојата прва професорка по балет која секогаш беше позитивна и веруваше во нас. И секогаш не мотивираше
  • Секогаш ќе има некој кој ќе биде задоволен кога ти ќе паднеш, ќе мислат дека ќе се откажеш. Но ти тогаш собери сила и не им дозволувајда бидат задоволни. Покажи им дека неможат туку така да те турнат, и да се откажеш.
  • Никогаш немој да бидеш задоволна. Секогаш кога ќе ја оствариш целта, постависи друга, поголема. Затоа што ако бидеш задоволна, ќе ја пропуштиш можноста да уживаш во нешто подобро