Кој е вашиот тип на дечко/девојка?

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ве читам вака, со реферати, пишувате романи за тоа како мечтаете вашата друга половина да биде, но кога ќе ја сретнете сето ова ќе го сменете и сите овие нешта шо ѓи напишавте дали 20% ќе поседува од тоа. Сепак ова се само ваши мечти, вистинската сродна душа е секогаш различна од тоа како ја замислуваме, но сепак ќе ја сакате повеќе од таа имагинарна личност што сте ја замислувале. My opinion.

Тоа зависи од човек до човек и од искуство до искуство.
Од една страна се мечтите за wow omg lelele партнер фантазии моделирани без основа, друго е кога човек се познава доволно самиот себе да знае со каков партнер би биднало нешто повеќе. Голема грешка е сексуалната привлечност да се помеша со компатибилност. Најтипичен пример се моите, им било арно првите години, добри сексој и сето тоа... ама последниве 15-тина години а можеби и повеќе се скоро странци, тотално различни карактери кои и по толку време не научиле да комуницираат како што треба, секој втор муабет е конфликт.
Секако тука не се бројат четврт-врски и полу-врски. Имено врски каде партнерите не го делат секојдневието и проблемите туку се наоѓаат два пати неделно или после чколија во средно... `љубави изрежи ми ја игрицава, ми се сјеба мојата, колку те сакааааам`

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Saladin

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Како бе луѓе не е битен изгледот ??
Да не се залажуваме...
Луѓето се водат по инстикти...за да дојдете до таа фаза да го запознавате некого психички, истиот тој мора прво да ве привлече физички за да посакате воопшто да стапите во контакт нели?
Мора да ви падне во око...дали со тело, со насмевка, со поглед...некако мора да ве привлечи па после следува запознавањето на карактерот...
Ајде, еве ја запознавате сродната душа на вашиот живот онлајн, и тоа е тоа, она што целиот живот сте го сонувале, и кога конечно ќе се запознаете гледаш некоја појава која нема доприна точка со онаа што сте си ја замислиле во главата, која на прв поглед ни малку не ве привлекува, не ве возбудува...и ќе останете со таа личност?
Или сте во брак или долга врска сеедно, зар нема да сакате партнерот да ви изгледа тип топ? Сеедно ќе ви биде ако пушти стомачиште, или се здебелила па ништо не ја собира освен вашите пижами и тренерки...и? сеедно е?... исто ќе ја сакате, сигурно (зашто ја познавате во душата) ама исто ли ќе ве привлекува?... истата страст ќе ја имате?
Да не бидам погрешно сфатена, изгледот не е најважен и пресуден, ама игра голема улога...

И тоа е проблем...на долги патеки секако, кај полу и четврт врски на 16-25 години не значи ништо, младост-лепота шо би се рекло...
Освен ретки примери каде гените биле поволни, рајата се запушта, огрдува повеќе него шо тоа го носат годините, инертноста царува... има и објективни причини, сериозно колку би можела вработена жена на некои шознам....35-50 години да се одржува имајќи го предвид стандардот и начинот на живот...исто важи и за мажите. Има семејства каде и обезбедување на пари за основна хигиена е предизвик, се расипал заб се нема пари, ајде не се многу 800-1200 за да се среди ама треба струја да се плати оти ќе ја исклучат, на детето му треба нова ташна пошто старата си го одработи своето, да не навлегувам во плаќање кирија и слични ужаси... и така кариесот се раширил, секогаш нешто друго е приоритет...
Па и за болести каде симптоми се игнорираат или се нема пари или докторот е неспособно гомно...
Тие егзистенцијални стресови се убијци на мотивацијата.

Нормално има и причини каде луѓе кои можат да си дозволат - ги мрзи...

За физичкото допаѓање којзнае......за машките можам да кажам дека сексуално ги привлекуваат барем 1/4 ако не и повеќе од женските во нивниот возрасен радиус а можеби и beyond... што значи просечно машко во Мкд сексуално би го привлекувале едно 100.000 женски :D
Ама во друго се крие ѓаволот:^)

И секако капитализмот и конзумеризмот пресликан во меѓучовечките односи, колку врски со голем потенцијал се прекинале поради очекување дека на следниот агол чека подобра, феноменална прилика, рајата чека да биде забавувана, додадете го фејсбук тука и тоа е...

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Змејче

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
не барам многу..:)
Megan-Fox-photos.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Nevazna and Змејче

MimeQueen

Полноправен Член
13 јануари 2014
86
41
18
26
Сликава не ми се допаѓа, дечкото е многу мистериозно облечен а девојката нема стил.
Дечкото треба да биде:добар,со добро срце,да знае да се контролира,да не биде насилен,убавината не се цени, убав или грд нема врска,ако е добар по ДУША добар е во се!:)

MimeQueen

Полноправен Член
13 јануари 2014
86
41
18
26
И тоа е проблем...на долги патеки секако, кај полу и четврт врски на 16-25 години не значи ништо, младост-лепота шо би се рекло...
Освен ретки примери каде гените биле поволни, рајата се запушта, огрдува повеќе него шо тоа го носат годините, инертноста царува... има и објективни причини, сериозно колку би можела вработена жена на некои шознам....35-50 години да се одржува имајќи го предвид стандардот и начинот на живот...исто важи и за мажите. Има семејства каде и обезбедување на пари за основна хигиена е предизвик, се расипал заб се нема пари, ајде не се многу 800-1200 за да се среди ама треба струја да се плати оти ќе ја исклучат, на детето му треба нова ташна пошто старата си го одработи своето, да не навлегувам во плаќање кирија и слични ужаси... и така кариесот се раширил, секогаш нешто друго е приоритет...
Па и за болести каде симптоми се игнорираат или се нема пари или докторот е неспособно гомно...
Тие егзистенцијални стресови се убијци на мотивацијата.

Нормално има и причини каде луѓе кои можат да си дозволат - ги мрзи...

За физичкото допаѓање којзнае......за машките можам да кажам дека сексуално ги привлекуваат барем 1/4 ако не и повеќе од женските во нивниот возрасен радиус а можеби и beyond... што значи просечно машко во Мкд сексуално би го привлекувале едно 100.000 женски :D
Ама во друго се крие ѓаволот:^)

И секако капитализмот и конзумеризмот пресликан во меѓучовечките односи, колку врски со голем потенцијал се прекинале поради очекување дека на следниот агол чека подобра, феноменална прилика, рајата чека да биде забавувана, додадете го фејсбук тука и тоа е...
Откако ќе се заљубиш,и да е најгрд човек во светот за тебе ќе биде принц на бел коњ

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and escape

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Мора да го има она "нешто посебно"на себе што ме привлекува.
Ако го нема тоа колку добро и да изгледа,како и да изгледа,колку и да е интелигентен,ќе биде џабе :D
Евееее го Mr.Right би требало вака да изгледа од прилика :D

Единствен,слободен,уникатен,авантурист :)

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Некоја со која ќе ми иде муабетот, комуникативна и како што рече парвати, позитивно наелектризирана.
Изгледот е секако битен, но не е стриктно. Сакам црвенокоси со блед тен, но тоа не значи дека некоја со кафена коса или можеби црна не може да ми привлече внимание :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Змејче

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
Изглед
Висок,не многу темен тен,кафени очи,полни усни,мускулест,кратка црна коса..
Карактер
Човек кој си го одржува ветеното
Кој сака бескрајно
културен
Заштитнички се однесува
Културен
Вреден
креативен
романтичен
..јас ваков тип и си имам покрај мене:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Y1K991