Која е смислата на животот?

~ Скарлетка ~

Активен Член
25 октомври 2012
348
204
43
35
Скопје
Какво прашање. Тема што никогаш не завршува. Јас лично немам смисла на живот. Не можам да ја најдам и да речам тоа е пошто на крај сите одиме на едно место и џабе ти и смисла и се. Можда грешам ама тоа е мое мислење.

• Ми се допаѓа
Реакции: Avona Vi

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
Јас смислата за живот ја пронаоѓам во љубовта,постоењето,малите нешта,она што допрва ме чека од животот секако дека мислам на убавите нешта и многу други работи..

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Мислам дека смислата на животот,
е љубовта( во секој нејзин облик)
се останато некако избледува во позадина,во споредба со љубовта..
Прашањево е филозофско, без некој точен и одреден одговор, многу често си го поставувам самата на себе..

• Ми се допаѓа
Реакции: Mistery :) and cakar_ulav

Mistery :)

Истакнат Член
23 февруари 2013
145
188
143
Смислата на животот е да се живее, секогаш насмеан и секогаш ведар. Подобро од тоа нема! По тоа и ке бидеш запаметен! :)

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Смисла на животот...Да си покрај тие што ги сакаш,да правиш добри дела,да умееш да сакаш,да даваш подршка,да бидеш насмеан секогаш...

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Смисла на животот...Да си покрај тие што ги сакаш,да правиш добри дела,да умееш да сакаш,да даваш подршка,да бидеш насмеан секогаш...
Ова повеќе ми делува на тоа што би требало да правиме за да ни биде животот поубав.

Тој

Полноправен Член
3 март 2012
44
61
18
Јас само ќе ја зголемам реченицава на Лејди, а ќе има исто значење...
Смислата на животот е да се разбудиш наутро и да се сетиш дека има за кого да живееш.
Јас и твојава... :D
Смислата е да имаш за било што да живееш. Не мора да е човек. Зашто ако немаш смисла за живот или ќе се самоубиеш или ќе плачеш наоколу и ќе се жалиш како си паднал во депресија...