Каде бевте излезени последно?

Aristokrat

Староседелец
27 февруари 2012
2,655
3,335
1,153
Са паре виното?
Гаро го глеаше?
Вино ефтино,пиев некој вранец од повардарие едно шише 0,70 беше 150 и ни дадоа и чаши нивни,Гаро и Дики ги гледав ама мислам дека можат малку да ја прилагодат музиката за нашето поднебје,се растропаа демек видете кои сме,лошо беше за уши,сакав полесен џез
 

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
5,997
9,629
1,683
Normandy
Вино ефтино,пиев некој вранец од повардарие едно шише 0,70 беше 150 и ни дадоа и чаши нивни,Гаро и Дики ги гледав ама мислам дека можат малку да ја прилагодат музиката за нашето поднебје,се растропаа демек видете кои сме,лошо беше за уши,сакав полесен џез
Џезот ако е као кафански стандард, би бил тапа пошо реално можат и Миле Кузмановски да го викнат да им отпее џезирани хитови као Yesterday, Song for Adelaide, итн. Некни добив нивна преработка од класична музика, очекував шербетоина, шаблон од кафана/свадбарски џез, испадна далеку покомплексно нешто и ми пријаше за увце. Сепак реално не можам да сфатам ако ги викаат некои да свират некој лесен џез, да ги викаат Тавитијановци. Не дека се нешто овие аа ууу, но таквиот кафански џез сегде присутен па дури и во бирцузи, не би го ставил на плејлиста на манифестација како виноскоп. Си има кафани за тоа.
Сеа за виното, реално е евтино, па би пробал нешто, само да се погодам со некој да отидам натака.