Зошто ми кочи навечер интернетот?
Или кога ќе го уклучам ком. по 30 мин едвај треба да се стабизилира нетот...
Најверојатно имаш закачено некој malware.Ми треба помош како би можела да го избришам ова?
Наместо фејсбук, ми излегува ова :
Фала однапред
Пробај смени DNS сервер. Јас имав слични проблеми и сеа го користам public DNS од google. Ако користиш windows 7, отвори:Рестартирав и рутер и лаптоп, не се опраи интернетот. Ми покажува фул цртки како да е перфектен нетот, а чекам пола минута и повеќе да ми се отвори страна, кантерот ми лага, а на YT не смеам ни да помислам. Што е проблемот?
Пробај смени DNS сервер. Јас имав слични проблеми и сеа го користам public DNS од google. Ако користиш windows 7, отвори:
Network and Sharing Center -> Change adapter settings -> (aко си на вајрлес селектирај вајрлес) десен клик и properties.
Одбери Internet protocol version 4 (TCP/IPv4) и подолу пак properties. Одбери Use the following DNS server addresses и внеси 8.8.8.8 и alternate 8.8.4.4
Еве вака треба да ти изгледа:
Отвори ја прикачената датотека 20796
Пробај мавни во command prompt "ipconfig /flushdns" (без наводниците). Провери и со драјверите нешто да не прават проблеми (реинсталирај ги).Нема некоја промена. Изгледа до лаптопот нешто ќе да е. На PC-то се е во ред.
Пробај мавни во command prompt "ipconfig /flushdns" (без наводниците). Провери и со драјверите нешто да не прават проблеми (реинсталирај ги).