Интернет заработка

mistic

Нов член
29 август 2012
2
0
1
34
ne znam jas mislam deka bi mozela vo posta da se obratis da ti pomognat tie , ama sepak neka kaze nekoj od poiskusnite. jas sum nova tamu Pozz i pisi sto napravi :)
 

Kiki-kiki

Нов член
25 јуни 2012
26
6
3
Дали парите кои сум ги зела преку Moneybookers (ги зедов кеш, преку тутунска банка), треба да ги пријавам во УЈП, за даноци и слично?
 

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Ке одиш во УЈП, не ти треба никаков посебен документ (освен л.к) и на шалтерот за информации ке се обратиш и ке си средиш се ... Ке ти дадат листа, ке си ја пополниш, ке видиш под која точка треба да ја наведеш заработената сума од нет, и тоа е тоа ... после ке ти дојде дома писмо, ке ти пишува колку треба да платиш - ке си ја подмириш сметката и чиста сметка , долга љубов :)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093

10% персонален данок плаќате само ако парите што сте ги заработиле ви ги исплати домашна компанија. На пари пристигнати од странство повторно не се плаќа персоналец затоа што сме ги заработиле во странство и од странство ви доаѓаат.

Значи: Ако ви пристигнат пари од странство - не грижете се за персонален данок.

парите пристигаат од странство, ама домашна компанија ги исплаќа парите ... значи мора да се пријават
 

Kiki-kiki

Нов член
25 јуни 2012
26
6
3
Пред некој ден бев во УЈП, да прашам ( инаку работам на microworkers) ми рекоа дека ако тие платиле данок јас не треба да платам, а ако не е платен од нивна страна тогаш јас треба да пријавам кај нив и да платам. Не знам што да правам, гледав дека казните се големи, да не направам некој проблем. :(

Инаку фала ви за советите ;)