Извонредни уметници

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,725
5,266
1,183
Disco
J.M. William Turner :
The Fighting 'Téméraire' tugged to her last Berth to be broken up


Peace - Burial of Wilkie at Sea


Slavers Throwing Overboard The Dead And Dying Typhoon Coming On


Keelmen Heaving in Coals by Moonlight


The Burning of the Houses of Parliament


The Burning of the Houses of Lords and Commons


:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
 

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,725
5,266
1,183
Disco
Theodore Gericault

Portrait of a Kleptomaniac


A Madwoman and Compulsive Gambler


Head of a Guillotined Man


Monomaniac of Military Commander


Portait of a Woman Suffering from Obsessive Envy (The Hyena)


Portait of a Child Snatcher


Петте `преживеани` портрети на лудаци и еден портрет од затвор на глава на робијаш осуден на смрт од циклусот `Ментално болни` на Теодор Жерико кој бил чест гостин на наведените институции каде пронаоѓал `модели` надвор од ситно-буржоаската норма на своето време. Мистерија е како лудаците останувале мирни да позираат.:ladno
Сплавот на Медуза е уште едно интересно остварување кое меѓу другото се бави и со канибализам.

 

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
2,050
6,674
1,153
Big Sur
Ken Wong
Игрив стил со мрачни мотиви, ај лајк ит.





Gustav Klimt
Го обожавам човеков, а ова дефинитивно го сакам на ѕид!