Идеја за подарок

Sebastian

Активен Член
17 февруари 2012
174
110
43
Во кратки црти увјек давам некој необични поклони со уште прејаки посвети...монотоно е вејќе ламби.мечиња,ПАРФЕМИ!!!!.....Последно дадов на другарка онака поклон....неколку ружи...црвени и жолти(во боите на Макеоднија :) ) исто и на едне другар му подарив книга...само не чекам да дојде родендне или слично за поклон...препорачувам никој да не чека...пример ќе кажам за мене...ми поклонија миризливи стапчиња(оние кинезите за медитација што ги коритат) сакма да кажам дека не е некој WOOOOOW поклон ама сепак мислеле на меене...затоа што само за ткави стапчиња им зборев и така ме изненадија....исто имам изненадено другарка со рачно изработен потрет....сака многу слики....внимавајте на деталите....една обично мастилно пенкало може да предизвика сто пати повеќе емоции одколку 5кг. злато...

Lollypop

Истакнат Член
26 декември 2012
251
197
143
У последно време нешто многу сум по изненадувањава...на дечко ми би му направила албум со наши сликии и посвети од другата страна на сликите,на еден другар му однесовме огромен пакет и внатре се помали и помали и на крај у најмалиот пакет мп3 плеер,после на другарка ми ии купив торта со тимот за кој што навива, ии сега му е роденден на внук ми ии му купив календар ии за секој месец со негова слика..мислам дека останатите многу повеќе ќе се израдуваат доколку им направиш нешто креативно отколку да им купиш парфем или мече :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Marinna

Marinna

Староседелец
13 април 2012
119
160
1,043
јас на дечко би му подарила едно така малце поголемко срце (од картон или шознам) и во срцето наша заедничка слика (во едниот дел на срцето да сум јас, а во другиот тој) и уште некој додаток како на пример винце хихи ... (нормално ваков подарок би му дала на некој со кој сум повеќе време).... а на другар/ка стварно незнам што би му/и дала .....

У последно време нешто многу сум по изненадувањава...на дечко ми би му направила албум со наши сликии и посвети од другата страна на сликите,на еден другар му однесовме огромен пакет и внатре се помали и помали и на крај у најмалиот пакет мп3 плеер,после на другарка ми ии купив торта со тимот за кој што навива, ии сега му е роденден на внук ми ии му купив календар ии за секој месец со негова слика..мислам дека останатите многу повеќе ќе се израдуваат доколку им направиш нешто креативно отколку да им купиш парфем или мече :D
се сложувам :cool:

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
еве вака.. пред некој месец на една моја многу драга другарка и беше роденден и знам дека од продавница го довлечкав најголемиот картон, во кој мене цела ме собираше :D а во него помали ставивме и највнатре една кутија од патики во неа табле од јајца пластично полно со мали чоколатца, над него книга со панделка и привезок со хелоу кити оти и е омиленои пак на сите страни чоколатца.. на крај големиот картон го спакувавме убаво го украсивме и му стаивме панделка и писменце напишавме :) Се изненади премногу.. :D
а сеа му се ближи на вујко ми роденденот и му спремам цд со навивачки песни од звезда, налепница за лаптопот од звезда и му купив привезок од звезда, а на другиот вујко пак му земав капа од манчестер јунајтед, привезок и исто лепенка ќе има за лаптопот.. само уште да смислам како да ги спакувам и со каква посвета да бидат :)
друго нешто.. знам бев многу шворц за од една другарка роденден, па и земав една честитка за среќен роденден, внатре празна напишав добра посвета во која и пишав дека е навистина скромен поклонот но не сум и го заборавила и знам дека и купив ланче со нешто неопишано не знам ни јас што беше.. многу интересна фигура, но мислам дека беше изгравиран лав, нејзиниот хороскопски знак :)

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Кога се работи за блски луѓе,купувам подароци што ќе бидат практични или нешто што им треба во моментот,не сакам да купувам нешто без врска или ради реда колку да не биде без ич.Или ќе дознаам од околу што сакаат или директно ќе ги прашам.
На дечко ми му купив 2капи и ракавички бидејќи тоа му е потребно во моментов.Ако најдам и убав шал од кашмир ќе му земам.
Понекогаш го изненадувам со по некоја ситница во знакот на
11438.jpg

Мечиња,зајчиња такви ствари не сакам да поклонувам ниту да примам ,поминаа тие тинејџерски години :)
Но ,на крај краева што и да поклоните поклонете го од срце(мајка ми стално вика -на поклонет коњ заби не му се гледаат)битен е гестот и времето одвоено за купениот поклон...

• Ми се допаѓа
Реакции: Сара.13 and ZmajChe

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Ние пошо сме така троа поголемо друштво,збираме сите пари кога на некој му е роденден и купуеме заеднички. И пошо ја увек сум у комисијата за збирање,еднаш се случи на другарка да и купиме парфем,црвена чипкаста гаќа и зелена метла. На друга другарка и купивме Star Wars lightsaber од Џамбо а со останатите пари јадевме лесковачка од кај Вили :D
На мене за предминатиот роденден ми донесоа огромен пакет,а у пакетот имаше сет за деца за на плажа,лопатче,гребленце и кофичка :D

LoveDealer

Староседелец
3 март 2012
180
563
693
32
Во неговото срце.
Никогаш не поклонувам нешто колку само да се рече еве ти поклон.
Гледам поклонот да има значење и да биде посебен, па затоа секогаш го изработувам сама.
Обично правам честитка и пишувам по некоја строфа желби лично смислени, а другото зависи за која личност станува збор.
Јас на дечко ми му имам купено зипо го однесов во чаршија во златара и ми го изгравираа датумот кога ја започнавме нашата врска и една табакера, пушач е па ептен се израдува. Му имам направено торта од пива бидејќи обожава пива, имам направено торта во форма на срце, му имам зготвено вечера , му имам купено 101 бајадера и на секое бајадериче по една желба на мали шарени ливчиња напишав ги ставив во убав црвен стаклен сад од Џамбо го завиткав со мрежичка и ставив голема црвена машна и ред други работи како шал, каиш, ракавици итн... Значи секогаш подготвувам нешто кое има значење за мене и за личноста на која го подарувам тоа. Имам подарено многу работи а и тој мене...
Еве како женско ќе ви кажам дека и женските повеќе сакаат нешто да изработите и да им подарите отколку само да фрлите пари на нешто колку да се рече ете ти купив. Многу сакам цвеќиња, па тој никогаш не заборава барем еднаш месечно да ми подари роза, попрскана со златни светки... Ми има подарено и риба, ми се јави една вечер да искочам пред зграда дека ми пратил нешто по такси, искочив и таксистот ми даде онаква топка со каменчиња и златна рипка внатре и писмо на кое пишуваше ќе ти ја исполнам секоја твоја желба... Исто така ми има подарено книги премногу, енциклопедии, ситници, честитки, накит итн... :)
Се надевам дека на некој му дадов некаква идеја...

smeska

Истакнат Член
18 декември 2012
65
53
118
Прво да си кажам што сакам да ми подарат : ГОООЛЕМ буќет розиии ... посовршен поклон нема ... иако кратко ќе трае ...
А што би подарила ... хмм па зависи од тоа каков е вкусот на тој што ќе му го подарам нештото ... на пример карикатура од мене и него ако е за дечко ми ... баш би било интересно ;)