Телото ќе почне да се бунтува ? ..Можеш да донесеш заклучок но само привремен. Ничие тело не треба и не смее да се храни константно со еден ист режим. Тоа што ти еве преминуваш во таков режим може ќе ти помогне на некој пократок или рецимо план до година две, (зависно од телото колку не почне да се бунтува). И самиот знаеш што значи режим на исхрана и моменти кога телото произведува нешто што предтоа го имал во дефицит, благодарејќи на нешто друго што го имал во суфицит. И обратно.
Јас сум бил по не-толку строг режим па на одредено време кога резервите се истрошија целосно, телото почна да прави проблеми.
Rly ??? .. wow ..
Оф леле /...
Место да бидеш иронична или не знам што веќе си .. пробај самата 21 ден како што кажа мало па пиши што ти се случува ..Ок.
А велиш досега си јадел по 4 јајца или 250 -300 гр. стек на оброк ? Ич не се замарај со експерименти. Ти би можел комотно да живееш цела година, можи и подолго, само со вода.
Еве и Трајче беше одбивен првин па се одлучи да испроба .. и веќе за 7/21 дена кажува позитивни работи ..
Еве ако му е толку чудно за НЕкористење на вегетата нека пише и самиот што е вегета, од што е составена - направена, и што се добива (придобивки) од неа.Не може се да се рачуна на таков начин, ако наутро внеле толку калории не мора да значи дека и во остатокот на денот ке биде исто.
Во врска со парите не ви не јасно бидејки една четвртина бурек со чашка јогурт чини околу 65 ден мислам. За тие 65 денари може да се направи цел ручек за повеке луге со чорба од мешунки и салата на пример, која ке содржи многу повеке хранливи, нутритивни материи од бурекот.
Тоа што во мојот фрижидер нема месо и млеко не ги вознемирува моите деца. Не јаделе многу од сето тоа и никогаш не биле навикмати на таква храна. и кога имаат можност да ја дадат (кога сме на гости) пробуваат, ама не им се допаѓа многу, секако дека не им забранувам да каснат такво нешто кога го има пред нив на маса.
Не е чудно што така се чувствуваш при самата помисла на вегета, храната ствара зависност посебно она што е штетна за организмот и храната која нема нутритивна вредност.
Имав прилика да ја запознаам мало во живо (преку накитот) и уште се познаваме.
Разменивме некој рецепт и остало. Живееме слични животи во врска со исхраната.
Таа која со 4 члена (2 воз. 2 деца) троши 30 денари на оброк или 60 денари зготвена храна, и јас кој исто така 4 члена (4 воз.) трошиме исто толку пари.
Децата јадат повеќе од возрасните, децата јадат помалку од возрасните .. тоа исклучиво зависи од самото дете.
Денес апетитот му е поголем па ке јаде повеќе фала богу.
Болно е?? Ич не треба да јаде (поради: ке си најдете на интернет) истото и не бара да јаде тогаш.
Али Ок .. Имате пари? ,.. Имате тело за уништување .. слободно правете го тоа .. Ни мало ни јас нема да се осеќаме криво ако вие не станете вегани или пак не навредувате тука со ваши ниски факти и измислици... али пак не радува кога некој како Трајче и да не стане веган барем пробал и кажал факти за функциите на веганството врз него.
Фала и чао
Последна промена од модератор: